|
בשר מוברח משטחי הרשות הפלשתינית [צילום: משרד החקלאות יחידת הפיצו"ח]
|
|
|
|
|
מדבקות מקוריות של הבשר מברזיל, הורדה של המדבקות והתוויה מחדש בשם יצור מפעל ישראלי [צילום: משרד החקלאות יחידת הפיצו"ח]
|
|
|
|
|
מפקחי יחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות והיחידה המרכזית במשטרת ישראל מחוז ש"י חשפו (יום ב', 4.4.16) רשת הברחת בשרים משטחי הרשות הפלשתינית לתוך גבולות ישראל.
על-פי החשד, רשת מבריחים (ישראלים ופלשתינים) הכניסו במרמה את הבשר משטחי הרשות הפלשתינית לישראל במשאיות בעלות דפנות כפולות ובשיטות הסלקה נוספות. הבשר המוברח לשטחי ישראל נמכר למסעדות מובילות ובעלות שם וכן לחנויות שונות לממכר בשר, זאת תוך זיוף מקור הבשר וזיוף אישור וטרינרי, תאריכי התפוגה של מוצרי הבשר, תאריכי השחיטה והכשרות.
איך עבדה השיטה?
יבואן פלשתיני רוכש בשר המיועד לרשות הפלשתינית בדרום אמריקה ומייבא אותו ארצה לנמל חיפה. מהנמל בחיפה הסחורה מועברת למחסן בא-רם, ומשם הבשר מוברח בשיטות שונות לשטחי ישראל דרך מחסומים שונים בתת תנאים המנוגדים להנחיות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, משרד הבריאות ותוך סיכון שלום הציבור.
הסחורה המוברחת מגיעה למחסן באזור התעשיה עטרות, שם נארזת מחדש תוך זיוף חותמות הכשרות, תאריכי התוקף ואישורים וטרינריים. לאחר אריזת מוצרי הבשר מחדש (שאינו ראוי למאכל אדם), הם מופצים למסעדות מובילות ובעלות שם, וכן לחנויות שונות לממכר בשר. בנוסף יש חשד שעולה להעלמת עסקות והשמטת הכנסות בשטחי ישראל.
נאסר יבוא מוצרים מן החי מתחומי הרש"פ
רק בימים האחרונים פורסם כי במטרה לשמור על בריאות הציבור ולאור אי-עמידת הרשות הפלשתינית בדרישות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ובמסגרת הערכת סיכונים מקצועית שעושה המשרד, נאסר המשך ייבוא המוצרים מן החי מתחומי הרשות הפלשתינית לתוך ישראל, וזאת במטרה למנוע כניסת בשר מקולקל או בשר נגוע במחלות לשטחי המדינה ולשמור על בריאות הציבור.
בנוסף, במספר אירועים שונים ברחבי הארץ צוותים של יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות (פיצו"ח) סיכלו ניסיונות הברחה לאורך מרחב התפר ובאזורים שונים בהם נתפסו אלפי ק"ג בשר. מתחילת שנת 2016 סוכלו ניסיונות הברחה של כ-39,000 ק"ג בשר מוברח. בשלוש השנים האחרונות משרד החקלאות סיכל 363 ניסיונות הברחת בשר המהווים כ-729 טון.