|
אין ממצאים מפלילים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
צוות משרד הבריאות שערך (יום א', 7.8.16) ביקורת במפעל החברה בערד, עדכן כי מהבדיקה עולה שזיהום המזון נובע מרצף טעויות רשלני ולא מפגיעה מכוונת בזדון מצד הנהלת החברה ומערך האיכות.
הביקורת במפעל תלמה, בה נכחו בכירי המשרד בהם פרופ' איתמר גרוטו המופקד על בריאות הציבור, נמשכה כעשר שעות. הצוות הבודק דיווח על שיתוף פעולה מלא שקיבל. אפשר שבקרוב תאבד יוניליוור את התקן המחמיר לבטיחות מוצריה.
רשיון הייצור של החברה יותנה בהוכחת התנהלות תקינה והגונה לאורך זמן. עוד החליטה החברה לשכור את שירותיו של משרד חקירות חיצוני, על-מנת לבדוק כיצד זלג משטח עם 240 אריזות מזוהמות בחיידק סלמונלה לרשתות השיווק.
מקור הזיהום עדיין לא אותר. אפשר שהוא נובע מעובד שחלה או מזיהום משני. לפיכך הומלץ לעשות בדיקות מעבדה לעובדים. משרד הבריאות הודיע כי ימשיך לעקוב אחר הפעילות במפעל ויטול דגימות מדי יום ביומו.