ד"ר נמרוד שיינמן, נטורופת ומנהל מגמת הנטורופתיה במכללת מדיסין לרפואה משלימה, מציין כי בניגוד לכל הדעות, אוזני המן בחג פורים יכולות להיות גם בריאות ולא רק משמינות.
ד"ר שיינמן ממליץ שאוזני ההמן יהיו ממולאות בפרג, תמרים או אגוזים שלהם ערכים תזונתיים גבוהים והם יחסית מופחתי קלוריות.
זרעי הפרג מקורם בצמח פאפבר סומניפרום, צמח ידוע במיוחד בתכונות הרפואיות שלו ובהיותו מקור לאופיום. הזרעים המוכרים בשימוש הקולינרי בעוגות, אוזני המן וכדומה אינם מכילים את החומר המרדים.
הפרג עשיר בסידן, ברזל, מגנזיום ואבץ. טעמו אגוזי עדין והוא מכיל אחוז גבוה של שמן מסוג לינולייק. כמו-כן, השמן מועד לחמצון והופך את טעמו של הפרג למריר.
תמרים עשירים בסיבים תזונתיים ומסייעים לתהליך העיכול ומניעת עצירות. בנוסף, בתמרים 0% שומן ומחקרים מורים כי הם עוזרים בוויסות לחץ הדם והכולסטרול. התמרים מכילים גם כמות ניכרת של סוכר פירות וסוכר ענבים, שהם מקור לאנרגיה זמינה ומיידית.
אגוזים עשירים בשומן בלתי רווי, בסידן ובחומצות שומן חיוניות. חומצות השומן חיוניות למערכים האנטי דלקתיים, לתקינות העור, למחזור השומן, לאנרגית הגוף, להורמונים ולמערכת החיסון.