לראשונה בישראל נמסרה תעודת כשרות לג'לטין מיובא, העשוי מעורות בקר, בשחיטה כשרה מדרום אמריקה. זאת, אחרי שתהליך הייצור הניסיוני הראשון, כולל תהליך ההכנה, עבר בהצלחה ועמד בקריטריונים אותם הציבה הרבנות הראשית לישראל.
עד כה הג'לטין היחיד המוכר ככשר על-ידי הרבנות הראשית ומחלקות כשרות של בד"צים שונים הינו ג'לטין העשוי מעורות דגים.
הצורך לייבא את ג'לטין הבקר נולד כמתן מענה לצורכי התעשייה בישראל, מאחר ועלותו זולה מעלותו של ג'לטין הדגים.
על-מנת ליצור פתרון שיקדם את התעשייה ויקל עליה, נרתמו הרב הראשי לישראל הרב יונה מצגר ועובדי הרבנות הראשית, למציאת פיתרון שיאפשר ייצור ג'לטין מעורות של בקר הנשחט בשחיטה כשרה בארצות דרום אמריקה, וזאת על-פי הקריטריונים של כשרות כדין ובמחיר סביר.
תהליך הכנת העור לייצור ג'לטין משחיטה כשרה מסובך ומצריך לוגיסטיקה מיוחדת עם בקרת כשרות בכל אחת מהתחנות של התהליך, ויתרונו הוא בניצול אחוז הג'לטין המופק מחומר גלם זה.
חברת וינברג עסקים תתחיל לייבא את הג'לטין לאחר חג הפסח מחברת "לאפי" באיטליה - גם היא יצרנית של הג'לטין הכשר למהדרין המיוצר מעורות דגים.
הג'לטין הינו מייצב המשמש בתעשיית מוצרי החלב, הממתקים, האפייה והתרופות.