מועצת המזון העליונה שהוקמה בימים אלה תקיים היום (ג', 18.1.05) את ישיבתה הראשונה. המועצה מונה את נציגי משרד הבריאות ומשרד החקלאות.
שר הבריאות, דני נוה, מסר: "ההחלטה מהווה רפורמה חשובה בפיקוח על המזון בישראל. אחת ממטרות המועצה היא לפתח ולעודד שימוש בשיטות משופרות להערכת סיכונים על-מנת לשפר את השירות והאכיפה בתחום המזון".
שר החקלאות, ישראל כץ אמר, כי "המועצה תגבש קווי מדיניות ופעולות יישום אכיפה ובקרה בתחום המזון ותביא לשיפור משמעותי בתיאום בין המשרדים בנושא".
בין התפקידים עליהם ממנוה המועצה:
- להציע שינויי חקיקה בנושאי המזון המצויים בסמכות משרד הבריאות ומשרד החקלאות;
- להגדיר ולמסד את חלוקת הסמכויות והאחריות של המשרדים;
- לייעץ למשרדים בתכנון משימות שנתיות המיועדות לקיום מזון בטוח;
- לעודד סטנדריזציה של הפיקוח ובדיקות המעבדה;
- לתאם אחידות ברמת הדרישות והפיקוח לייבוא, ייצור מקומי, שיווק מקומי וייצוא. לדווח למשרדים הרלוונטים על ממצאים חריגים בשרשרת המזון;
- לעודד מחקר ושימוש בשיטות משופרות להערכת הסיכונים;
- לקיים מדיניות מזון המתאימה לקיום הזנה הולמת, בריאה ובטוחה של האוכלוסייה לטווח קצר וארוך.