שוקולד, אך לא שוקולד לבן, עשוי לסייע בהפחתת לחץ הדם ולשפר את יכולת הגוף בחילוף החומרים של הסוכר והפרדתו מהמזון, כך עולה ממחקר שנעשה לאחרונה.
חוקרים מאוניברסיטת ל'אקווילה' שבאיטליה גילו, כי לאחר אכילת 100 גרם בלבד של שוקולד מריר בכל יום, במשך 15 ימים, 15 אנשים בריאים נמצאו עם לחץ דם נמוך יותר וכן רגישות גבוהה יותר לאינסולין, גורם חשוב בחילוף החומרים של הסוכר.
לעומת זאת, אכילה של שוקולד לבן בכמות פחות או יותר זהה ובמשך אותה תקופה, לא השפיעה לא על לחץ הדם ולא על הרגישות לאינסולין.
זהו אינו המחקר הראשון המצביע על היתרונות הבריאותיים הפוטנציאלים של השוקולד המריר, המכיל רמות גבוהות של סוג של חומר נוגד חמצון הנקרא פלבונואידים. מחקרים הראו, כי הפלבונואידים יכולים לסייע בשמירה על לב בריא ומחזור דם בריא וכן להפחית את היווצרותם של קרישי דם, שעלולים להוביל להתקפי לב ושבץ.
הפלבונואידים מסייעים לגוף על-ידי ניטרול חומרים פוטנציאלים המזיקים לתאים, הידועים כרדיקלים חופשיים, שהם למעשה תוצר לוואי של חילוף חומרים.
למרות יתרונותיו של השוקולד המריר, החוקרים קוראים להיזהר בפרשנות תוצאות המחקר. שוקולד המריר מכיל חומרים נוגדי חמצון, אך גם הרבה מאוד שומן וקלוריות ואנשים שרוצים להוסיף שוקולד לתזונה שלהם צריכים להוריד כמות שווה של קלוריות ממזונות אחרים כדי להימנע מעלייה במשקל. כל 100 גרם של שוקולד מריר מכילים בערך 500 קלוריות.
מחקרים נוספים נותנים גם הם תוקף לעובדה כי כאשר מדובר בשוקולד, הסוג אכן משנה. במחקר אחד גילו, כי אכילה של שוקולד חלב תרמה רק מעט להעלאת רמות החומרים נוגדי חמצון בדם, אולי בגלל התערבות החלב עם ספיגת החומרים נוגדי חמצון מהשוקולד.
מחקר נוסף הראה, כי אנשים מבוגרים הסובלים מלחץ דם גבוה חוו ירידה בלחץ הדם לאחר אכילה של שוקולד מריר, אך לא שוקולד לבן, שאינו מכיל פלבונואידים.
החוקרים במחקר הנוכחי ביקשו מ-7 גברים ו-8 נשים, כולם בריאים, לאכול 100 גרם של שוקולד מריר, או 90 גרם של שוקולד לבן, בכל יום במשך 15 ימים. לאחר מכן, המשתתפים לא אכלו שוקולד במשך שבוע ואז החליפו לסוג השוקולד השני למשך 15 יום נוספים.
הם גילו, כי לאחר אכילה של שוקולד מריר, לחץ הדם של המשתתפים ירד ונראה שיפור ברגישות לאינסולין, שמשמעותו חילוף חומרים טוב יותר של הגלוקוזה.
זיהוי מזונות בריאים וההבנה כיצד רכיבים במזון משפיעים על פיסיולוגיה נורמלית יסייעו לשפר את בריאות האוכלוסייה, ציינו החוקרים במאמרם.