מה לשים לילד בסנדוויץ'?, עם שאלה זאת מתמודדות חברות ההסעדה בבתי הספר לקראת החזרה ללימודים.
מסקר שערכה חברת "אדון שוקו" בקרב 2,000 תלמידים, עולה כי רוב התלמידים (67%) אינם מרוצים כלל מהאוכל שהם מביאים לביה"ס. חלקם (22%) אף אינם אוכלים את האוכל כלל וברוב המקרים מחזירים אותו הביתה או זורקים לפח.
אז מה כן מעדיפים לאכול?
ממצאי הסקר מצביעים על כך ש-60% בקרב התלמידים מעדיפים חומוס בכריך, והיתר מעדיפים גבינה, סלט טונה או סלט ביצים. רוב התלמידים ציינו כי הם מעדיפים לקנות כריכים ומאפים טריים במזנון ביה"ס.
וכמובן המשקה המועדף הוא ברד וקולה. מהסקר עולה כי התלמידים כלל אינם שותים מים. כמו כן, קיימת דרישה למשקאות קלים: דיאט, מיצים טבעיים וברד ללא חומר משמר.
יצויין כי ענף שירותי ההסעדה במוסדות החינוך מגלגל מדי שנה כ-100 מיליון ש"ח. הרישיון להפעלת שירותי הסעדה במוסדות חינוך ניתן ומתחדש מדי שנה, ומותנה בזכיה במכרז, המופץ על-ידי רשויות מקומיות.