משלחת שפים מטעם התאחדות המלונות תייצג את ישראל בפסטיבל גסטרונומי בינלאומי שיתקיים החל מה-10 באוגוסט במשך שלושה ימים בעיר שיין יאנג סמוך לפקינג שבסין.
זוהי השנה הרביעית בה מתקיים הפסטיבל ומארגניו הם התאחדות האירוח הסיני והאיגוד הבינלאומי למלונאות ומסעדנות (IH&RA). באירוע משתתפים נציגים מעשרות מדינות מאירופה, ארה"ב ואסיה שיציגו מאכלים וסוגי מזון ממטבחים שונים ביניהם: המטבח הצרפתי, הספרדי, האוסטרי, הגרמני, האמריקני, המקסיקני, המלזי, הסינגפורי, הישראלי ועוד.
המשלחת הישראלית תכין ותציג בתערוכה מאכלים בסגנון ישראלי המשלב מסורת יהודית מעדות שונות וחדשנות קולינרית ישראלית. כל המאכלים מתבססים על מוצרי מזון כשרים מתוצרת ישראלית וכוללים מוצרים כמו: תמרים, תפוזים, תאנים, חומוס, עדשים, טחינה, שקדים ומגוון עשבי תיבול.
השנה אחראית המשלחת הישראלית על הכנת "עוגת הפתיחה" לתערוכה שתוצג לראווה בטכס פתיחת הפסטיבל. העוגה תהיה ברוח האולימפיאדה הבאה שתתקיים בסין, בצורת חמש טבעות בהן יוצגו דגל ישראל, דגל סין וסמלי התאחדות המלונות הישראלית, הסינית ושל העיר המארחת.
בפסטיבל הבינלאומי ייצגו את ישראל השף קונדיטור יובל בטיטו - ממלון הולידי אין אשקלון, השף מני נאה ממלון קראון פלאזה בתל אביב, ומשה כץ, מפקח ארצי למקצוע המלונאות מטעם משרד התעשיה המסחר והתעסוקה.
בין המנות שיוצגו בתערוכה: קבב טלה על מצע נזיד עדשים בגלימה של רוטב טחינה מטובלת, פילה אמנון ברוטב סילן על פירה בטטה וקינוחים מסוגים שונים ביניהם ה"ספאנג'" המרוקאי, שיוכן לעיני הקהל ויוגש לטעימות.
המשלחת הישראלית תגיע לפסטיבל עם יותר מחצי טון מזון ישראלי כשר, דגלי ישראל וציוד נוסף. זאת, בסיוע ותמיכה של רשת הולידי אין, חברת אל על ומשרד התעשיה והמסחר.