ערב שישי נחשב ליום בו הישראלים אוכלים הכי הרבה - 2,246 קלוריות בממוצע. גם יום המנוחה, שבת, נחשב ליום בו אנו אוהבים לזלול - 2,113 קלוריות בממוצע. בשאר ימות השבוע אנחנו אוכליות בין 1,700-1,800 קלוריות בממוצע. כך עולה (יום ד', 10.8.05) מסקר שערך משרד הבריאות בנושא מצב בריאות ותזונה בקרב האוכלוסיה הישראלית.
מנתוני הסקר עוד עולה, כי הגברים צורכים יותר קלוריות מהנשים - 2,212 קלוריות ו-1,533 קלוריות בהתאמה. נמצא כי עם העלייה בגיל יורדת צריכת הקלוריות.
עוד נמצא, כי הגברים אוכלים יותר פחמימות מהנשים - בקרב גברים צריכת הפחמימות הממוצעת היא 277 גרם ואילו אצל הנשים 203 גרם. יצוין כי עם העלייה בגיל, צריכת הפחמימות יורדת. על-פי הנתונים, בקרב הגברים סך השומן שהם צורכים ביותר היא 84גרם לעומת הנשים הצורכות 57 גרם שומן ליום.
רמת הכולסטרול אצל הישראלים עדיין נחשבת לגבוהה - צריכת הכולסטרול הממוצעת בקרב גברים הינה 323 מיליגרם ואילו רמת הכולסטרול אצל הנשים היא 209 מיליגרם. חשוב לציין כי משרד הבריאות ממליץ שלא לצרוך יותר מ-300 מיליגרם כולסטרול ביום.
נמצא כי צריכת הסידן בישראלים נמוכה בקרב נשים וגברים, בכל קבוצות הגיל - הגבר צורך 43% בממוצע מהרמה המומלצת ואילו נשים צורכות 40% מהרמה המומלצת.
כמו-כן, צריכת הברזל בקרב הגברים גבוהה בממוצע פי 2 מרמת ההמלצות ואצל הנשים היא נמוכה. עוד עולה, כי צריכת האשלגן היומים נמוכה בשני המינית - אצל גברים 57% מהרמה המומלצת ואצל נשים 46%.
הצריכה היומית של ויטמין E נמוכה בקרב שני המינים - הגברים צורכים הממוצע 80% מהרמה המומלצת ונשים 56%. לעומת זאת, הצריכה היומית של ויטמין C גבוהה מההמלצות בקרב שני המינים.
הישראלי שותה בממוצע 2.05 ליטר מים מינרליים או מי סודה, כאשר הגברים שותים יותר מהנשים - 2.22 ליטר ו-1.89 ליטר בהתאמה. כמו-כן, הישראלים שותים בממוצי כחצי ליטר מי ברז ביום. עוד עולה, כי הישראלים אינם צורכים כמות גדולה של אלכוהול - 2.94 ליטר בקרב גברים ו-1.41 ליטר בקרב נשים.
הישראלים מוותרים על ארוחת הבוקר ומרבים לאכול יותר ארוחת צהריים וערב.
היכן הישראלים מעדיפים לאכול?
- ארוחת בוקר: 66% אוכלים את ארוחת הבוקר שלהם בבית ואילו 14% אוכלים בבית אוכל מוכן או קנוי. כמו-כן, 6.5% מביאים למקום העבודה אוכל מהבית ו-5.5% אוכלים בעבודה אוכל קנוי או מוכן. 5% קונים אוכל במזנון בעבודה ורק 0.9% יוצאים לאכול במסעדה.
- ארוחת צהריים: 58% מרבים לאכול בבית, אוכל שהם הכינו, וכ-13% אוכלים בבית אך אוכל קנוי או מוכן. 5% מהאנשים אוכלים בעבודה אוכל שהביאו עימם מהבית וכ-6% אוכלים בעבודה אוכל קנוי או מוכן. 8% קונים במזנון במקום העבודה וכ-6% אוכלים במסעדה.
- ארוחת ערב: 60% אוכלים בבית בהכנה ביתית ואילו 16% אוכלים מזון קנוי או מוכן בבית. 0.3% אוכלים בעבודה וכ-4% אוכלים במסעדה.
הערבים צורכים יותר לחם ופיתות ואילו היהודים צורכים יותר תפוחי אדמה. היהודים צורכים יותר פירות, מוצרי חלב, ממתקים ומשקאות ממותקים ואילו הערבים צורכים יותר ביצים, קטניות ומזונות עשירים בשומן. עם זאת, שני המגזרים צורכים ירקות וסוגי בשר שונים באותה מידה.