ילדים, כבר בגיל שנתיים, יכולים וצריכים, בעזרת הוריהם, לאמץ הרגלי אכילה בריאים ללב. כך סבור איגוד הלב האמריקני והאקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים. ההמלצות התזונתיות החדשות לתינוקות, ילדים ומתבגרים, מעדכנות את הקווים המנחים שפורסמו בשנת 1982 באותו נושא.
מדוע כעת? על-פי איגוד הלב האמריקני קיים שינוי משמעותי בשכיחות גורמי הסיכון ללב וההתנהגות התזונתית בקרב ילדים.
מאז תחילת שנות ה-80, הדור הצעיר של אמריקה הפך כבד יותר, פחות פעיל, ובעל הרגלי אכילה של מזונות פחות בריאים, מה שמוביל בהכרח לבעיות לב עתידיות.
מאחר וקיימות כיום ראיות רבות לכך שתהליך התפתחותה של מחלת לב מתחיל בגיל צעיר, מעודדים הקווים המנחים החדשים הורים ורופאים לנקוט בגישה מונעת כבר עתה. כלומר: לנקוט בצעדים המתאימים כבר בשנות הינקות של הילד כדי למנוע מגורמי סיכון למחלות לב מלהתפתח.
הנחיות קודמות של איגוד הלב האמריקני לא היו מכוונות לילדים מתחת לגיל שנתיים, הזקוקים לאחוז גבוה יותר של שומן בתזונה כדי לתמוך בתהליך הגדילה. הקווים המנחים החדשים, שפורסמו בעיתון המקוון של איגוד הלב האמריקני, מספקים בפעם הראשונה קווים מנחים לילדים מתחת לגיל שנתיים. הם מציעים להניק תינוקות במשך ארבעה עד שישה חודשים ולהמשיך, במידה וניתן, עד סוף השנה הראשונה.
עם הכנסתם של מאכלים מוצקים למסגרת התזונה של הילד ממליץ האיגוד שהורים לא יאכילו את הילדים יתר על המידה; יכירו לתינוק מזונות בריאים שוב ושוב גם אם הם מסרבים לאכול מהם; ולא יתנו להם מיץ לפחות עד גיל 6 חודשים.
המזונות הניתנים כיום לתינוקות הם פחות מזינים ובריאים מאלו שניתנו לפני 10 או 20 שנה. בגיל 19 חודשים, בכל יום שהוא, שליש מהפעוטות אינם אוכלים פירות, וצ'יפס הוא הירק הנצרך ביותר. הרגלים אלו מספקים תזונה דלה וגורמים לילדים לסבול מעודף משקל בגיל שנתיים.
האיגוד מזכיר להורים את החשיבות בדוגמא האישית להתנהגות בריאה, על-ידי התעמלות קבועה, אכילה של מזונות בריאים בארוחות המשפחתיות והמנעות מעישון.
הורים יכולים להשיג השפעה גדולה הרבה יותר על-ידי גישה של "עשו מה שאני עושה" יותר מאשר "עשו מה שאני אומר לכם" - בעיקר משום שילדים מגיבים הרבה יותר לפעולות מאשר למילים.
בין ההמלצות העיקריות לילדים בגיל שנתיים ויותר:
- אזנו את הקלוריות בתזונה על-ידי פעילות פיסית כדי לשמור על גדילה נורמלית.
- עסקו בפעילות פיסית מתונה עד נמרצת במשך שעה לפחות, בכל יום.
- איכלו מזונות עשירים בחומרים מזינים על בסיס יומי כמו בשר דל שומן ודגים כמו סלמון וטונה, אפויים או מבושלים. "יש לזכור כי מנה של צ'יפס יכולה לבטל את כל היתרונות שבאכילת הדגים".
- אכלו הרבה ירקות ופירות וחיטה מלאה ושתו חלב ללא שומן.
- השתמשו בשמנים מהצומח ובמרגרינה ללא שומן רווי.
- הפחיתו את צריכת המשקאות והמזונות הממותקים.
- הפחיתו בצריכת המלח, כולל מלח במזונות מעובדים.