בטח כבר התבלבלתם לגמרי בעניין חלב סויה ואינכם יודעים האם הוא בריא, לא בריא, מומלץ או לא. מדי פעם מתפרסמים מחקרים שונים שמראים פעם את יתרונותיו של חלב הסויה ופעם את חסרונותיו.
מחקרים הראו, כי חלב סויה מפחית לחץ דם ומגן מפני התקפי לב, ואילו מחקרים אחרים מצאו, כי חלב סויה דווקא גורם למחלות לב. למי להאמין?
התזונאית הקלינית מרב מור-אופיר, יועצת חברת אלפרו, מעניקה 7 סיבות ליהנות מחלב סויה:
- כוח מנצח לבריאות הלב: חלבון הסויה ידוע בכוחו להפחית את רמות הכולסטרול "הרע" (LDL) בדם. ארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר כי צריכה יומית של 25 גרם חלבון סויה, תורמת להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. כמו-כן, ישנם מחקרים המראים כי הסויה מפחיתה רמות לחץ הדם, מפחיתה דלקות ואף עשויה לתרום להפחתת סוכרת;
- הרכב שומנים מנצח: חלב סויה דל בשומן רווי, עשיר בשומן בלתי רווי (בריא יותר) ואינו מכיל כולסטרול. תזונה דלה בשומן רווי ובכולסטרול תורמת לשמירה על בריאות כלי הדם והלב;
- עיכול תקין והרגשה טובה יותר: חלב הסויה אינו מכיל לקטוז (סוכר החלב). 75% מהאוכלוסיה סובלים מדרגות שונות של אי סבילות ללקטוז, עקב ייצור נמוך של לקטאז (האנזים האחראי על פירוק הלקטוז), המתבטאת בגזים, נפיחות בבטן והפרעות נוספות במערכת העיכול;
- עשוי לסייע במניעת סרטן: חלב סויה מכיל איזופלבונים, רכיבים צמחיים ייחודיים לסויה. לרכיבים אלה ישנה יכולת הגנה אפשרית מפני סוגי סרטן שונים, ביניהם סרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן המעי הגס;
- תורם לשמירת החיוניות בגיל המעבר: האיזופלבונים שבסויה עשויים לסייע בהפחתת תדירות הופעת גלי חום האופייניים לנשים בגיל המעבר;
- שמירה על חוזק העצם: ממחקרים עולה כי לצריכת סויה יש השפעה אפשרית על עידוד בניית העצם ומניעת פירוקה (אוסטאופורוזיס);
- במקרי אלרגיה לחלב פרה: חלב סויה מהווה תחליף מצוין לנמנעים מחלב פרה מסיבות שונות, ביניהן אלרגיה לחלבון החלב.