הסושי אומנם יותר פופולרי מתמיד, אך אכילת סושי הפכה ל'רולטה הרוסית' החדשה במונחים של בטיחות, כך טוענת קבוצה המנהלת מסע תעמולה נגד כספית בדגים.
קבוצת 'gotmercury.org', שבסיסה בקליפורניה ומהווה חלק מפרויקט שיקום צבי הים, פנתה לשש מסעדות הסושי הנחשבות ביותר בלוס אנג'לס, כדי לבדוק את רמות הכספית בדגים שהן מגישות.
רמת הכספית בטונה שמגישות מסעדות אלו נמצאה כה גבוהה, עד כי לטענת הקבוצה יש להוציא את המנות מהתפריט.
הכספית עלולה לגרום לנזק למערכת העצבים של העובר
'gotmercury.org' הציעה לבצע את המחקר במספר ערים בארצות הברית וליידע את אוכלי הסושי לגבי הסיכונים הקיימים בכספית, שעלולה לגרום לנזק תמידי במערכת העצבים של עוברים ולאיבוד זכרון זמני אצל מבוגרים.
דגימות הטונה מששת מסעדות הסושי הפופולריות שבלוס אנג'לס נלקחו למעבדה בדרום קליפורניה לבדיקה. בדגימות נמצאו רמות ממוצעות של כספית בערך של 0.721 חלקיקים למיליון, רמות גבוהות ב-88% מהרמה המקסימלית המאושרת על-ידי ארגון המזון והתרופות (FDA), שהיא 0.383ppm לדגי טונה קפואים וטריים.
במספר דגימות נמצאו רמות כספית שה-FDA הגדיר כ"לא בטוחות לאכילה".
דגי הטונה בעלי העיניים הגדולות ואלו בעלי הסנפירים הצהובים הם הסוגים הפופולריים ביותר שבהם משתמשים במסעדות הסושי. דגים בוגרים יותר וגדולים יותר נחשבים המתאימים ביותר לסושי, אך לדברי התועמלנים לא רבים יודעים כי דגים עם תוחלת חיים ארוכה יותר נושאים עימם כספית בכמות רבה יותר מאחרים.
מחקרים מראים, כי מאכלי ים כמו שרימפס וסלמון עם תוחלת חיים קצרה, כמעט ואינם מהווים סכנה כמכילים כספית.
בעלי המסעדות - הסושי בריא
אחד מבעלי מסעדות הסושי בלוס אנג'לס צוטט ברויטרס כשאמר, כמה מפתיע, כי למרות שרמות הכספית בדגימות היו גבוהות משציפה, סושי עדיין מאכל בריא לאכילה. גם ביפן ישנן אזהרות כמו אלו שהוציא ה-FDA בארצות הברית, אמר. כל עוד המסעדות מזהירות נשים בהריון ואנשים אחרים לאכול דגים קטנים יותר זה בטוח לחלוטין ובריא יותר מבקר ועוף.
בתי עסק המעסיקים יותר מ-10 עובדים מחוייבים, על-פי חוקי קליפורניה, לפרסם אזהרה לגבי כספית במאכלי ים אם הם מגישים או מוכרים מאכלי ים, אך לדברי קבוצת 'gotmercury.org', מתוך ששת המסעדות שנבדקו רק אחת פרסמה שלט מפורש על הדלת.
ישנן דרכים זולות וקלות לבדוק דגים ולכן על הממשלה לדאוג להגן על צרכני הסושי, סיכמו.