|
לעלי הניצנים מרקם בשרני [צילום: משה אליהו]
|
|
|
|
|
חוות תקוע השיקה לראשונה בישראל עלי ניצנים. עלי הניצנים הם העלים של כרוב הניצנים, ומהווים כשלעצמם ירק טעים, מזין ובעל מגוון שימושים.
לעלי הניצנים מרקם בשרני וטעם מתקתק ועדין עם רמז לטעמו של כרוב הניצנים. גם אחרי בישול ארוך, שומרים עלי הניצנים על צורתם, יציבותם ובשרנותם.
מומלץ לשלב את עלי הניצנים בפסטות, פשטידות, לביבות כתוספת לסלטים חמים, כתוספת של ירקות מאודים לארוחה ועוד, בדומה לשימוש בתרד ובמנגולד. אך בניגוד להם, בשל בשרנותם הרבה, עלי הניצנים מצריכים אידוי או בישול מעט ארוך יותר, עד להתרככות. יתרון נוסף שיש לעלי הניצנים הוא שטח הפנים הרחב, שהודות לו ולמרקם היציב, קל ונוח להשתמש בעלי הניצנים להכנת ממולאים, לזניות ועוד.
עלי הניצנים עשירים בנוגדי חמצון (התומכים בהגנה על הגוף), בוויטמינים ובמינרלים. במיוחד בוויטמין K (החיוני למניעת דלדול העצם), ובוויטמין C (המסייע לחיזוק המערכת החיסונית). כמו-כן, הם מכילים ריכוז גבוה של גלוקוזינולטים, תרכובות אורגניות המצויות בירקות ממשפחת המצליבים, שיש להן תכונות ייחודיות המסייעות למניעת סרטן.
אופן השימוש: לפני השימוש מומלץ להפריד את הגבעול על-ידי חיתוך הציר המרכזי, כך שנשאר החלק הירוק בלבד. יש לאחסן בקירור.
כשרות: כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש-עציון.
מחיר המוצר לצרכן: כ-12 שקלים לאריזה. ניתן להשיג ברשתות טיב טעם, טבע קסטל, פוליצר, בחנויות הפרטיות ובשווקים הפתוחים.