מכוורת עמק חפר, המכוורת השניה בגודלה המשווקת כשליש מהדבש בישראל, אימצה אמות מידה מחמירות לטיפול בדבש על-מנת להבטיח את איכותו.
המכוורת קיבלה את תו הזהב של מכון התקנים הישראלי, לאחר שעמדה בדרישות לקבלתו: קבלת תו התקן הישראלי לדבש, יישום מערכת ניהול איכות (ISO 9001:2000) ומערכת לבטיחות מזון HACCP.
מנכ"ל מכוורת עמק חפר, אלון רון, מסר שבמסגרת נהלי העבודה שאומצו במכוורת, כל משלוח דבש שנכנס למכוורת נשלח לבדיקה במעבדות מכון התקנים. הבדיקות כוללות בחינת ההרכב הכימי של הדבש, תכולת סוכרים, חומציות, אחוז הלחות, הפעילות המולקולארית, תכולת מינרלים, העדר תוספות חיצוניות ועוד. דבש שאינו עומד באחד הקריטריונים מוחזר לדבוראים. בנוסף, כל חומרי האריזה נדרשים לעמוד בתקנים. מעבר לבדיקות השגרתיות, מבצעים אנשי מכון התקנים בדיקות פתע תקופתיות במכוורת.
לדברי רון, מערכת בדיקת האיכות שאמצה המכוורת היא מהקפדניות שקיימות בענף הדבש ומהווה קפיצת מדרגה בהקניית האמון לצרכן בכך שהוא מקבל מוצר אמיתי וטהור. אימוץ אמות המידה החדשות היה כרוך בהשקעת משאבים רבים מצד המכוורת.
מכוורת עמק חפר היא ספקית הדבש היחידה של מותג הבית "שופרסל" של רשת השופרסל וכן מספקת דבש לרשתות שפע שוק, זול פה, קואופ הריבוע הכחול, אלף ולחנויות פרטיות. בחמש השנים האחרונות צמחו מכירות מכוורת עמק חפר בשיעור של 15-20 אחוז בכל שנה. מידע נוסף באתר המכוורת:
www.beehappy.co.il.
ענף הדבש מועד לזיופים בשל הקלות היחסית שבה ניתן לייצר מוצר מתוק שיראה דומה לדבש מבחינה חיצונית. ההמלצה היא להקפיד על רכישת דבש במקומות מסודרים ואמינים, כאשר זהות המכוורת ידועה ופרטיה המלאים מופיעים על האריזה.