כמו כל הדברים בקפה יפו הנעשים מהלב ומהמשפחה כך גם נולדה בקפה סביבה נטולת חלב לרגישים ולאלרגניים. לרוני השפית אחות רגישה לחלב והייתה כך כל חייה. מתוך צורך משפחתי של אורנה גבעון, מבעליו של קפה יפו, לשמירה על סביבה סטרילית נטולת חלב, בנתה השפית רוני תפריט מיוחד לרגישים. מדובר לראשונה בתפריט נטול מוצרי חלב הנוצר בסביבה סטרילית לחלוטין!
כעת, כל הרגישים לחלב וללקטוז יכולים לראשונה לאכול קינוח אמיתי ומפנק בתום הארוחה ואפילו לחלוק פיצה או פסטה ללא חלב. הטעמים עשירים ומלאי ניחוחות ומאופיינים בעיקר בביתיות מנצחת ואהבה גדולה.
פריט ייחודי נוסף נוסף בקפה הינו הגלידות. עם פתיחת קפה יפו, הושק המותג גלידה יפו שכבר הספיקה להתברג כאחת מששת הגלידות המובילות בתל אביב על-פי המגזין טיימאאוט. ולאחרונה פותחה נוסחת הגלידות ללא סוכר של גלידה יפו.
הבלוגר SugarDaddy, הסובל מסכרת, כותב: "... קיבלתי 2 ק"ג חלומות שאחד השמות היותר מקובלים שלהם הוא גלידה בטעמי תפוח ולימון. ולא להאמין אבל זה היה בטעמים מובחנים לחלוטין של תפוח ולימון!! או בקיצור יש!! חשבתי שיהיה נחמד לעשות לכולם שירות טוב. לאלה ביננו שאוהבים ולא יכולים ובודאי לאלו שמאפשרים זאת. מומלץ בחום!" -
www.sugardaddy.co.il/?p=37#more-37.
קפה יפו הוקם ביוזמתם של הזוג ניר ואורנה גבעון ויצא לפועל יחד עם בתה של אורנה השפית - רוני ריבלין. על התפריט כאמור אמונה רוני, שעבדה כקונדיטורית אצל השף, אביב משה, במסה. המקום מציע ארוחות ערב, בוקר, וחידושים נוספים ומעניינים.
המקום שתוכנן על-ידי אורנה באקלקטיות רבה, משתלב בנוף האותנטי של שוק הפשפשים, יחד עם הארכיטקטורה המודרנית והחדשה, באמצעות אלמנטים שונים ומגוונים שלמרבה ההפתעה אף ניתן לרכוש. אז אם אהבת את הכסא עליו ישבת, תוכל לקחת אותו איתך הביתה.