יין ברקן רזרב קברה סוביניון מבציר 2005, קצר הצלחה עולמית וזכה במדליית "דאבל גולד" ליינות ישראלים בתחרות טרה וינו 2008 היוקרתית והבינלאומית. צוות יינני יקבי ברקן זכו בתואר הנכסף "היינן הישראלי הכי טוב בישראל".
שמואל בוקסר ויאיר לרנר מנכ"לים משותפים ביקבי ברקן אמרו היום: "אנו גאים על הזכייה של היקב שלנו בתחרות זו וכמובן באיכות היוצאת דופן של יינות ברקן שממשיכים לקטוף מדליות ופרסים שונים בתחרויות עולמיות ליין".
תחרות טרה וינו הינה תחרות יין ואלכוהול בינלאומית שנערכת במספר ארצות בעולם, מזה שנה שלישית נערכת בישראל, שנה שנייה באילת. שופטי התחרות והיינות מורכבים מנציגים ישראלים ועולמיים.
על היין
קברנה סוביניון רזרב, הוא בראש ובראשונה יין מאוזן ואלגנטי: פרי בשל, מרוכז ושופע, מלווה בטאנינים רכים וטעמי אלון דיסקרטיים, אשר נמנע מהמלכודות של בשלות יתר מתוקה וכבדה או של אלון גס ודומיננטי. זהו יין של הרמוניה, טעמים מאוזנים ומורכבים עטויים במבנה של טאנינים מוצקים אך בעלי מרקם ותחושת פה רכה. מילת המפתח היא איזון.
אם לגלוש לקלישאות של עולם היין, ניתן לומר שבסגנונו זהו יין של "העולם הישן", המבכר מורכבות מתובלת על-פני פרי מתקתק ומחניף. יין זה, מבציר 2005 המעולה, שומר על קו זה אך עם-זאת משנה עומק ויופי; פרי צלול עם שפע גוני תיבול עשירים.
מקורו של היין במספר כרמים בגליל העליון ורמת הגולן. דגש רב מושם על מועד הבציר המדויק של כל חלקה וחלקה, הנקבע בהתאם להתפתחות טעמם ותכונותיהם של הענבים. עשיית היין עצמה הינה מסורתית, כאשר משך ההשריה ואופן המיצוי מותאמים לאופי הפרי והחלקה. חלק מהיינות תוססים במיכלים אופקיים ("רוטופרמנטורים") שתורמים מיצוי גבוה של טאנינים בשילוב עם שפע פרי; חלק אחר תוסס במיכלים ניצבים קלאסיים, בהם המיצוי איטי יותר וניתן להשרות את היין ארוכות על קליפותיו.
באשר ליישון, עליו לכבד את אופי הפרי, להוסיף לו מורכבות ועידון מבלי להאפיל עליו. לרוב אנו מוצאים שיישון בחביות, אשר כשליש מהן חדשות, למשך 18 עד 22 חודשים, משיג מטרה זו. זהו משך יישון ארוך יחסית, המאפשר להגיע לאיזון אחר, להתרככות הפרי והטאנינים העזים של היין הצעיר ולתחילת התפתחותה של מורכבות מתקתקה ומרתקת. התוצאה היא יין עשיר ואלגנטי המוסיף רבדים של מורכבות במשך מספר שנות יישון.
נתוני היין:
- הרכב זנים: 100% קברנה סוביניון.
- כרמים: חמישה כרמים בדרום רמת הגולן ובגליל העליון.
- גובה הכרמים: 412 מ' עד 750 מ'.
- זמן וטמפרטורת תסיסה: התסיסה וההשריה על הקליפות שאחריה ארכו בין שבועיים לארבעה שבועות עבור היינות השונים. טמפרטורת תסיסה 26-30ºC.
- יישון: 20 חודשים בחביות, כ-30% חדשות מאלון צרפתי, אמריקאי והונגרי.
- חומצה כללית: 6.1 גר'/ל'. ph: 3.66.
- מחיר מומלץ לצרכן: 69 שקלים.