המועצה האזורית גוש עציון מזמינה את הציבור הרחב ב-19 ביוני, לפסטיבל הדובדבן בגוש עציון, במהלכו יתקיים הפנינג ענק לכל המשפחה, מ-10:00 בבוקר ועד 16:00 אחר-הצהריים, שיכלול: קטיף עצמי של דובדבנים - אכול כפי יכולתך, סדנאות בישול וטעימות, מתנפחים ודוכני יצירה לילדים, שוק איכרים עשיר וססגוני ובו דוכני אומנים, שף שיכין מטעמים מיוחדים מדובדבנים, יינות וליקרים, שמן זית, גבינות עיזים, דוכני מזון, נסיעה בטרקטור ברחבי הקיבוץ ועוד הפעלות לילדים ולכל המשפחה.
במקום תתקיים מכירת דובדבנים במחירים זולים במיוחד, וכל משפחה תקבל מתנה בסוף היום - קופסת דובדבנים לקחת הביתה. מחיר ההשתתפות בהפנינג 25 שקלים לאדם.
הדובדבנים שייכים למשפחת הורדניים, אותה משפחה לה משתייכים השקדים, התפוחים והשזיפים. עץ הדובדבן זקוק לגובה של מעל 600 מטר מעל פני הים ולתנאי קור. בימים אלה עץ הדובדבן מנוקד באדום הפרי, אשכולות גדולים תלויים בין העלים הירוקים.
מצורף מתכון של מסעדת גבנא (GAVNA) הנמצאת בגוש עציון, במיוחד עבור פסטיבל הדובדבן.
פנקוטה וניל ברוטב דובדבן ויין (6 מנות)
המצרכים: 3 מכלים שמנת מתוקה - (750 גר')
1/2 כוס סוכר - (100 גר')
2 כפיות אבקת ג'לטין
מקל וניל
כף גדושה של גרידת תפוז
לרוטב: 250 גרם דובדבן כהה (מומלץ דובדבן של ראש צורים)
כוס יין אדום - (200 גר') מומלץ מיקב גוש עציון
כוס סוכר - (200 גר')
2 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל
הוראות הכנה: - הפנקוטה - מערבבים את אבקת הג'לטין עם 3 כפות מים לסירוגין, ונותנים להם 15 דקות להיספג.
- בנתיים - חורצים את מקל הוניל לאורכו ומבשלים אותו בסיר עם השמנת והסוכר.
- שומרים את התערובת על סף רתיחה במשך 15 דקות (בלי שהשמנת תרתח).
- מוציאים את מקל הוניל ומגרדים ממנו את הגרגרים ומוספים אותם לשמנת.
- מוסיפים את הג'לטין לסיר ומערבבים עד שהוא נמס.
- יוצקים את התערובת לקערות אישיות. ומאחסנים במקרר ללילה.
- הרוטב - מבשלים בסיר את הדובדבנים היין והסוכר
- במקביל ממיסים בקצת יין את הקורנפלור
- מוסיפים את הקורנפלור לסיר עד לרתיחה ולקבלת נוזל שקוף
- ההגשה - הופכים את המקצף הקר על צלחת רחבה ומקשטים אותו עם הרוטב החם.