מכון הדיאליזה של המרכז הרפואי הלל יפה מספק שירותיו לכ-200 חולי דיאליזה המגיעים לטיפול שלוש פעמים בשבוע. בדומה, מספקת מרפאת המעקב של המכון מענה לעוד כמה מאות חולים במחלת כליה כרונית אשר אינם זקוקים אומנם לטיפולי דיאליזה, אך בהחלט נדרשים למעקב קפדני אחר מחלתם.
"המשותף לכל המטופלים", מסבירה ד"ר נועה ברר-ינאי, מנהלת המכון הנפרולוגי במרכז הרפואי הלל יפה, "הוא שכולם נדרשים להקפדה מרבית על עקרונות תזונה מתאימים למחלתם מבחינת מלחים, חלבון, שומנים וסוכר - דבר שהוא חיוני לטיפול במחלת הכליה. לעניין זה, אחד הגורמים החשובים ביותר בנושא התזונה הוא הקפדה על כמות חלבון מתאימה. בעוד שבמטופלים טרום דיאליטיים יש להקפיד על הגבלה מסוימת בכמות החלבון, מטופלי הדיאליזה דווקא זקוקים לעיתים קרובות לדיאטה רבת חלבון ורבת קלוריות".
הרעיון של ביצוע יום מרוכז בו יינתנו לחולים משתי הקבוצות הללו כלים על-מנת להתמודד עם דרישות התזונה המיוחדות, עלה על-ידי העמותה של חולי הכליה בישראל והתקבל בשמחה רבה אצל צוות המכון הנפרולוגי.
במהלך מספר שעות ביום חמישי, ה-28.1.10, קיבלו המטופלים הרצאות ההעשרה מאת דיאטנית המכון, הגב' לאה פרנקל, לגבי הרכבת התפריט הנכון עבורם. כמו-כן, התקיימה סדנת בישול על-ידי שף שהגיע למכון, ובזמן שהמטופלים ביצע את טיפולי הדיאליזה, הדגים להם כיצד ניתן לשדרג ואת תוספי המזון הרפואי שהם מקבלים לכדי יצירת שייקים טעימים שישולבו בצורה נכונה וטעימה בתפריט היומי שלהם.
המפגש חולק לשעות הבוקר והצהריים על-מנת שכל המטופלים "במשמרות" הטיפול השונות ייהנו מהפעילות ותוצריה. כאמור, נרשמה היענות רבה לפעילות, כולל מטופלים שביקשו לקבל את המתכונים להכנת השייקים גם בביתם.