|
שבוע קוריאה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
מלון שרתון תל אביב משיק לראשונה ביחד עם שגרירות קוריאה, את פסטיבל קוריאה הראשון בישראל - שנותן לכם טעימה מהתרבות הקוריאנית. השבוע יפתח ב-24 באוגוסט 2010, וימשך ארבעה ימים (עד לתאריך 27 באוגוסט) עם שפע של מנות קוריאניות וטעימות מהתרבות של המזרח הרחוק. על התפריט הקולינרי בשבוע ינצח שף הבית צ'רלי פדידה, שהרכיב תפריט מיוחד בהשראת התרבות והמנהגים הקוריאנים, בשיתוף אשת השגריר. התפריט שנבחר מבוסס על מתכונים מסורתיים, דוגמת בקר מתובל על הגריל, מבחר נודלס, דגי ים עונתיים וירקות מטוגנים. את התפריט תוכלו לטעום על-רקע קישוטי דגים וסמלי התרבות הקוריאנית.
השבוע הקוריאני יתקיים במלון שרתון תל אביב, בין התאריכים 24-27 באוגוסט 2010, בין השעות 20:00-12:00 אחר-הצהריים ויהיה פתוח לציבור.
כמה דברים שלא ידעתם על המטבח הקוריאני
קוריאה היא חצי אי בצפון מזרח אסיה, הגובל עם סין ורוסיה, ועל כן גם ההשפעות במטבח. המטבח הקוריאני נחשב למטבח החריף ביותר מבין מטבחי המזרח. אחת המנות המזוהות ביותר עם מטבח זה היא מנת הקימצ'י (חמוצים חריפים), המיוצרים בתהליך הכולל התסס של הירקות ועל-ידי כך - שימור של המרכיבים למשך זמן ארוך במיוחד. בנוסף לכך תמצאו במטבח הקוריאני שימוש נרחב בפירות ובירקות, לצד שילובים של צ'ילי ושום שעברו התססה, המוסיפים טעמים עמוקים למנות. בין חומרי הגלם הפופולריים ביותר במטבח הקוריאני נציין את הג'ינסנג ממשפחת הקיסוסים המשמש לחליטת תה בריאותית, והקימצ'י שנחשב למאכל הלאומי, ומופיע כירקות מוחמצים (כרוב סיני, מלפפון או שום ברוטב פלפל חריף אדום) בכל ארוחה.
תפריט שבוע אוכל קוריאני יכלול:
טעימות מסורתית מ"דאנג מון" - ירקות ודגי ים מטוגנים בקמח ועירית שום (35 שקלים);
נודלס עם ירקות "צ'אפ קאי" - נודלס בטטה שקופות עם ירקות סויה וסוכר (35 שקלים);
"פי פאמ פאפ" - אורז מסורתי עם ירקות מאודים וביצת שלו מטוגנת מוגש עם רוטב פלפל חריף, אנטרקוט במרינדה מסורתית (55 שקלים);
"בולגוגי" - נתחים דקיקים של אנטרקוט צרובים על מחבת לוהטת ועוד (55 שקלים).
שבוע אוכל קוריאני במלון שרתון תל אביב, בין התאריכים 24-27 באוגוסט. להזמנות: שרתון תל אביב, הירקון 115 תל אביב טלפון: 03-5219300.