עצמאות ללא צרבת
רובנו נהנים מארוחה טובה ביום העצמאות, לרוב ארוחת "על האש" הכוללת בשרים שונים, חומוס, פלאפל, פיתות וחמוצים. לצד האווירה הטובה והטעם המשובח, חלק מהחוגגים משלמים מחיר כבד בסיום הארוחה.
שווארמה תמימה ובשר בקר מכילים כמות אדירה של קלוריות, אחוזי שומן גבוהים וכמות גדולה של מלח – שילוב שמביא פעמים רבות לצרבת.
אך הצרבת אינה גזירת הגורל.
להלן מספר טיפים שיעזרו לכם ליהנות מארוחה טובה בלי ה"תשלום" שאחרי:
יעוץ רפואי: ד״ר מנחם מושקוביץ גסטרואנטרולוג במכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי
המבורגר/ שווארמה/ קבב
מכילים כ-30% שומן. תוספת הצ'יפס המטוגן ובמיוחד רוטבי המיונז עלולים להקפיץ את המנה כולה ל- 50% שומן.
לשיפור המנה נסו להוריד את הצ'יפס מהמנה. העדיפו קטשופ (במידה) והימנעו לחלוטין מרוטבי המיונז ואלף האיים. בררו מראש אם יש אפשרות לבקש את קציצת ההמבורגר עם אחוזי שומן נמוכים יותר או על בסיס דל יותר בשומן.
פלאפל
מדובר במאכל הלאומי שלנו, אבל שהמראה התמים לא יבלבל אתכם. המנה המטוגנת כוללת אחוזי שומן גבוהים יחסית. כל כדור פלאפל מכיל בממוצע כ-60-80 קלוריות (תלוי בגודל).
לשיפור המנה, הזמינו את המנה בפיתה קטנה ולא בלאפה. הימנעו מתוספת צ'יפס ורטבים שמנים או ירקות נוספים מטוגנים (חצילים), כדי להקל על עומס המנה בקיבה.
סביח
המנה נראית תמימה ולא מזיקה במבט ראשון, אך המילכוד נעוץ בחציל המטוגן. החציל נחשב לירק שסופג הרבה שומן!
לשיפור המנה, לא לוותר על החציל, אך להוריד במודע את הכמות במנה. להיזהר מרטבים שמנים או חריפים שעלולים גם הם לעורר את הצרבת בסוף האכילה.
ככלל, למניעת צרבת מראש, בעיקר בסמוך לחגים מרובי ארוחות, עבור מי שיש לו נטייה לסבול מצרבות, מומלץ להשתמש באחת התרופות מדור חדש המפחיתות בצורה יעילה ביותר את הפרשת החומצה לקיבה ובכך מונעות את הצרבת מראש. לאלו שהפחתת כמות השומן אינה עוזרת במניעת הצרבת, מומלץ לשקול מספר שעות לפני הפיקניק נטילת תרופה המקטינה את הפרשת חומצות הקיבה.
תרופות אלה, כדוגמת אומפרדקס-Z , ללא מרשם רופא, מונעת את הופעת הצרבת עד ל-24 שעות על-ידי נטילת כדור אחד, פעם אחת ביום. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם רוקח לפני השימוש.
חג עצמאות שמח!