|   15:07:40
  יובל לובנשטיין  
יועץ אסטרטגי ומומחה לקמעונאות
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי

הסודות מאחורי המדפים

סלמונלה בקניון? זו רק שאלה של זמן

מדוע נדרשים יצרני המזון, לציין תאריך תפוגה ולעמוד בביקורות חוזרות ונשנות ומנגד קיימת לה תעשיה שלמה (של אוכל ביתי, אוכל מוכן, ירידי אוכל), אשר פועלת מתחת לרדאר, בתנאי יצור אשר לא נהירים ולא מבוקרים ללא כל פיקוח ובקרה?
14/01/2016  |   יובל לובנשטיין   |   כתבות   |   תגובות
מה מסתתר במזון? [צילום: גארת מילס/פלאש 90]

הבריאות מעסיקה את כולנו וזה טבעי, במיוחד שתוחלת החיים שלנו עולה ועולה.

מזון בריא, פעילות גופנית וכנראה גם קצת גנטיקה טובה, מאפשרים לנו לשפר את איכות חיינו וזה אך טבעי, שקמה לה תעשיה שלמה של מכונים, מפעלים, גופי תקשורת שעוסקים בתחום ובנושא.

לבקרים, אנו צופים בתוכניות טלוויזיה, שם מראים לנו פקחים של משרד הבריאות עורכים ביקורות פתע במסעדות "ונחרדים" (כאילו שלא מודעים למצב העגום בשטח) לגלות תנאי אחסון לא נאותים, אי-הקפדה על שרשרת קירור נאותה, טיפול שאינו ראוי בבשר שהופשר והוקפא מחדש, שימוש לא מבוקר בשמנים וכו.

פעילות בקרה זו של משרד הבריאות מבורכת ונראה שיש מקום לבחון הגדלת צוותי הפיקוח (ואת התקנים שלבטח לא עודכנו שנים רבות), במיוחד לאור ריבוי נקודות האוכל ובשל העובדה שהישראלי אוהב לאכול בחוץ ובשנים האחרונות גם בירידי האוכל של דיזנגוף סנטר, אשר הוביל טרנד זה בחוזקה, במרכזי הקניות ובקניונים האחרים.

צוות בקרה שכזה, מורכב מאנשי מקצוע, אשר מופקדים על טריטוריה/אזור גאוגרפי ונראה שבאופן יחסי עבודתם אינה מסובכת, שכן הם מכירים את המקום ואת מתקניו, את המקררים והמחסנים של אותו עסק, דבר שמאפשר להם לפקוד את המקום ואף לבחון את תיקון הליקויים וכל זמן לאורך זמן.

מנגד קיימת בישראל תופעה של שווקי אוכל מוכן או ירידי אוכל, שם מוקמים בתוך מתחם הקניות, בפינת רחוב או בעיקר בקניונים, במיוחד בסופי שבוע.

תנאים לא תנאים

פעילויות אלה של אוכל מוכן, אשר בושל (לא בקניון), במקום אחר, מושכות קהל רב, אשר אוהב גיוון, חוויה גסטרונומית וסתם להעביר את הזמן עם מאפה "תוצרת בית" או סתם "תבשיל של סבתא/אמא".

ובכל זאת... האם קיים פיקוח כל שהוא על ירידי אוכל אלה? האם מישהוא בודק היכן נעשה התבשיל? באיזה תנאים סניטריים? איך נשמר המזון? האם ממחזרים את המזון שנשאר, גם ליריד של יום שבת, שלמחרת? מי אחראי לכך שהמזון שאנו אוכלים בקניון, אכן נקי ושאינו מכיל סלמונלה למשל?

מנהלי הקניונים, המרכזים הפתוחים, לבטח אינם מומחי בריאות ולבטח לא רוצים את רעת לקוחותיהם, אולם האם מאמציהם למשוך למתחם לקוחות רבים ככל שאפשר, עומדת בקנה אחד עם בריאות הציבור?

האם להיטותם (של מנהלי הקניונים, מרכזי הקניות) כי רבה, אינה מסכנת אותנו עם מזון שאינו תקין, מזון שבושל בתנאים לא עלינו ועמד שעות רבות בשמש וללא תנאי אחסון מינימאליים ואו אפילו מזון מקולקל?

מדוע נדרשים יצרני המזון, לציין תאריך תפוגה ולעמוד בביקורות חוזרות ונשנות ומנגד קיימת לה תעשיה שלמה (של אוכל ביתי, אוכל מוכן, ירידי אוכל), אשר פועלת מתחת לרדאר, בתנאי יצור אשר לא נהירים ולא מבוקרים ללא כל פיקוח ובקרה?

מה שונה מפעל הסעדה, אשר נמצא בפיקוח ובקרה מיריד אוכל בקניון או מרכז מסחרי, אשר מלקט לתוכו עשרות דוכנים, אשר מציגים את מעשי ידיהם?? שניהם מספקים אוכל לציבור!!

האם לא הגיע הזמן שלצד תעודת הכשרות (שמוכיחה רק את העובדה שבעל העסק שילם לרבנות), אשר בה מתהדר כל דוכן קטן לממכר בורקס, פלפל ואוכל מוכן, תוצג גם תעודה, המאשרת, שעסק זה נמצא בפיקוח ובקרה של משרד הבריאות ואו שהמזון המסופק הינו בהשגחה, אשר יוצר בתנאים נאותים והוא עומד בסטנדרטים של משרד הבריאות?!

הידעת?

  • תוחלת החיים הממוצעת בעולם עלתה ב-21 שנה ב-50 השנים האחרונות?

  • תוחלת החיים בהודו עמדה בשנת 1960 על 41 שנה ובשנת 2010 על 66 שנה, גידול מעל הממוצע העולמי.

תאריך:  14/01/2016   |   עודכן:  14/01/2016
יובל לובנשטיין
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
סלמונלה בקניון? זו רק שאלה של זמן
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
סנט לוסיה הוא אי-קאריבי קטן, שבנסיבות רגילות עולה לכותרות רק כאשר ידוענים פוקדים אותו לחופשה יוקרתית. בוועידת פריז לשינוי אקלים שמעו עליו בהקשר אחר: לאחר שיחות מרתוניות, הצליח השר להגנת הסביבה של האי הקטן (164 אלף תושבים) להכניע את השליח האוסטרלי ולחייב אותו לתמוך בצמצום היעד העולמי של שינוי האקלים לעלייה של 1.5 מעלות צלסיוס בלבד עד סוף המאה, ולא שתי מעלות. חצי המעלה הזאת יכולה להיות קריטית לחייהם של תושבי האי הקטן: היא יכולה לקבוע אם עליית פני הים, כתוצאה מההתחממות הגלובלית, תטביע את חופי האי ותהרוס את תעשיית התיירות המשגשגת - או לא.
14/01/2016  |  מערכת זווית  |   כתבות
בשנים האחרונות אנו עדים להתפשטותו של שיח נגטיבי ומגנה כנגד השריעה, ההלכה המוסלמית. שיח זה מוזן מהחששות (המוצדקים) מפני הטרור האיסלאמי, ומהחששות (הלא-מוצדקים) מפני 'שריעיזציה' של אירופה, והשתלטות האיסלאם על המערב.
14/01/2016  |  ד"ר עידו שחר  |   כתבות
אולם "אורנה" הקטנטן שבבניין הסטודיו של יורם לוינשטיין, הפך מארוך מאוד לבעל ממדים נעימים יותר לצפייה, בעיצוב מדהים של זאב לוי, עם תלבושות (של אביב כרמי) בסגנון הפולי ברז'ר או ה"לידו" הצרפתים.
14/01/2016  |  עליס בליטנטל  |   כתבות
קוצר ראייה (מצב בו קיים קושי לראות בבירור עצמים מרוחקים), הוא ליקוי הראייה הנפוץ ביותר בעולם. סובלת ממנו רבע מהאוכלוסייה המבוגרת בארה"ב ובמקומות כמו סינגפור וטייוואן, סובלים ממנו כ-80% מהאוכלוסייה העירונית.
14/01/2016  |  אורית שדמון  |   כתבות
ב-18 בדצמבר 2015, אימצה מועצת הביטחון של האו"ם פה אחד את החלטה 2254, שניסחה מפת דרכים לפתרון פוליטי למלחמת האזרחים בסוריה. פרשנים בתחום מברכים על התפתחות זו ורואים בה איתות חשוב לכך שהקהילה הבינלאומית, סוף כל סוף, מתאחדת מתוך מחויבות לשים קץ לשפיכות הדמים הממושכת השוטפת את סוריה, ומאיימת לערער את האזור כולו.
13/01/2016  |  בנדטה ברטי  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
איתמר לוין
איתמר לוין
למחדל של 7 באוקטובר מוסיפה הממשלה את סכנות החורבן הכלכלי, האנטישמיות והמפלגתיות בארה"ב    הערות על נצח יהודה ומינוי ראש אמ"ן, ולקח מאיר עיניים ממשה רבינו
דן מרגלית
דן מרגלית
אנשי ושוטרי איתמר בן-גביר שורפים את חווארה, עוקרים מטעי זיתים ומביאים על ישראל את האסון שכל הקהילה הבינלאומית, ובוודאי בית הדין הבינלאומי בהאג, נגדנו
יהונתן קלינגר
יהונתן קלינגר
משקיעי קריפטו שמעוניינים להשקיע כספים ולשמור עליהם מאובטחים, קונים ציוד אבטחה רציני, אבל בסופו של דבר נופלים בהונאות אנושיות שגורמות לכך שכל הטכנולוגיה שהושקעה לא תהיה שווה כלום
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il