|
לא בריא [צילום: סופי גורדון/פלאש 90]
|
|
|
|
|
מדף דגני הבוקר ברשת המזון, הוא אחד המדפים הפעילים והריווחים ביותר. הרשתות ממקמות תחום זה במקום בולט ופעיל, או בכניסה לחנות או ליד אזור הירקות ואו ליד מקרר החלב, שם התנועה פעילה ויום יומית.
דגני הבוקר משווקים כמזון בריא וטבעי ומושקעים בהם הרבה מאמצי שיווק, על-מנת לשוות להם תדמית של הצלחה וחיוניות.
הדגנים אשר נכנסו למדפים לפני כמאה וחמישים שנה בלבד, מהווים פתרון נוח וקל לארוחת בוקר ללא מאמץ ו/או "כנשנוש בריא" וניתן היה לראותם בכל סרט משפחתי אמריקני טיפוסי.
כמו בשאר קטגוריות המזון המעובד, מהפכת המזון הבריא לא פסחה על קבוצת מוצרים אלה ולאחרונה ניתן לראות יותר דגני בוקר עם אחוז סיבים רק יותר, פחות צבעי מאכל ופחות סוכרים - אז תשאלו איפה הטריק או הבלוף?
הבלוף רשום על גבי האריזה, בכל מה שקשור למנה של 30 גר', הרשומה על גבי האריזה ולפיה גם מוצגים ערכי המוצר וההרכב התזונתי.
מי מאיתנו צורך 30 גר'? שהרי זו מנה לציפור קטנה וזעירה!
מנה נוספת
רובנו אוכלים לפחות מנה בגודל של פי 3 מזה בפעם אחת בלבד וישנם לא מעטים שלוקחים גם מנה נוספת - דבר שהופך מאכל פופולרי זה לאסון קאלורי ובריאותי "וממש לפצצת אנרגיה", וגורם להשמנה ולעודף סוכר - בדיוק הפוך ממה שמשדרים לנו בפרסומות ועל גבי האריזה.
בשנים האחרונות נוספה תת פעילות לדגני הבוקר והם "חטיפי הבריאות", עוד המצאה של קופירייטר מוכשר, אך מה בדיוק הקשר בין חטיפים עתירי קלוריות אלו לבריאות?!
קצת סיבים עם הרבה דבש וסוכר לא מווים בדיוק את המתכון לאריכות ימים!
גם הכיתוב על גבי האריזה שהם מכילים רק 89 קלוריות לחטיף, ממש לא מעודד, שכן להרגיש שובע, נידרש יותר מחטיף אחד.
המציאות היא שמאחורי מילת הקסם "בריאות" - מסתתרים לא רק דגני הבוקר וחטיפי הבריאות, אלא גם חלק לא מבוטל ממשקאות החלב ("בתוספת חיידקים בריאים"), מעדני החלב ("בתוספת סיבים תזונתיים"), מעדנים מעושרים בחלבון ("לספורטאים"), אשר בפועל מווים תחליף "בריא" למוצרים ממתוקים, תעשייתיים ורווי סוכר.