|
היזהרו מהסוכר [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
1. רצוי לצרוך את הפירות היבשים מבתי טבע: ברוב המקרים מייבשים את הפירות הנמכרים בסופרים בעזרת חומרים כימיים וחומרים משמרים המזיקים מאוד לבריאות ויש להיזהר מכך. מומלץ גם להימנע מצריכת פירות בוהקים בצבעם הזוכים לתוספת של חומרי זיגוג כימיים;
2. לשלב פירות יבשים עם אגוזים: גם טעים וגם מאט את ספיגת הסוכר בגוף. בדרך זו נחסכת מהגוף "מכת" סוכר מיותרת והסוכר נספג בהדרגתיות. לדוגמא: דבלים + שקדים או שומשום (ניתן לטחון אותם ביחד), הינו שילוב טעים ועתיר סידן;
3. לסובלים מרמת ברזל נמוכה בדם: מומלץ לצרוך שזיפים וצימוקים בהם רמת הברזל גבוהה מאוד;
4. לסובלים מעצירות: פירות יבשים מקלים על עצירות בשל הריבוי של סיבים תזונתיים. מומלץ לצרוך שזיפים ומשרה שזיפים שמפעילים את המעיים ועוזרים בפעולת העיכול;
5. לאכול בבוקר ולפני אימון כושר: הפירות היבשים הם מקור מצוין לאנרגיה. נצלו זאת ברגעים בהם הגוף זקוק לזריקת של אנרגיה;
6. להיזהר מעודף קלוריות: פירות יבשים מכילים יותר קלוריות מאשר פירות טריים. בכוס אחת של צימוקים, יש פי שמונה קלוריות מאשר בכוס של ענבים טריים. בכוס צימוקים, יש כ-500 קלוריות ואילו בכוס אחת של ענבים טריים, יש רק כ-60 קלוריות;
7. להיזהר מהסוכר: מאחר שרמת ריכוז הסוכר בפירות היבשים מאוד גבוהה, צריכים להיזהר הסובלים מסוכר גבוה בדם או מרמת שומנים גבוהה בדם, שכן אצלם יש חשיבות גדולה יותר לתכולת הסוכר בתפריט היומי;
8. להיזהר מחנק: חשוב להימנע מלהציע שקדים ואגוזים למיניהם לילדים עד גיל 5, מחשש לחנק;
9. במקום ממתקים: תנו לילדים פירות יבשים כתחליף לממתקים בהם אין שום חומרים מזינים;
10. לאכול ולהתחמם: לפי הרפואה הסינית, מומלץ לאכול בחורף פירות מיובשים, שכן הם בעלי אנרגיה מחממת, בניגוד לפירות הטריים שהם בעלי אנרגיה מקררת.