הפוך לדף הבית אימייל אדום
    |  
ראשי יומן ראשי בלוגים אקטואליה בעולם סקופים ספורט משפט כלכלה בריאות המגזין
רשימות  |  ארכיב יומי  |  כל הקישורים  |  סיפורים חמים  |  משובים  |  נדל"ן  |  תגיות  |  פורומים  |  ספרייה מקוונת  |  בימה חופשית  |  מיוחדים  |  ערוצים נוספים
כתבות
ראשי  /   אוכל   פנאי     |  שתף:    |    |  דוא''ל:    |  הדפסה:    |    הגדל גופן    הקטן גופן
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
מועדון +
כסף רופאים שמאים יועצים אדריכלים
שופטים עורכי דין עיתונאים רואי חשבון
 
 
 
 
 
בלוגרים News1  /  דעות ▪ כתבות ▪ תחקירים
 
אחריות או חוסר אחריות
31/07/2012   |   דניאל גיגי
 
 
 
פרס לחיים
31/07/2012   |   ציפי לידר
 
 
 
מי קובע את עמדת המדינה?
31/07/2012   |   אליקים העצני
 
 
 
מטיילים בעין מוקש
31/07/2012   |   רחם אלג'ים
 
 
 
נזקי האנטיביוטיקה
31/07/2012   |   ד"ר ראול רודריגז
 
 
 
 
לרשימות נוספות לבימה חופשית לרשימת הכותבים
 
 
מסעדת הבוקרים. אחרי שעוברים את השער זה מתחיל להריח טוב
האפונה שהפתיעה
כל קשר בין הריח שמחוץ למסעדת הבוקרים בגולן לטעמו של האוכל מקרי בהחלט. כאשר חוצים את סף דלתה של המסעדה מתוודעים לעולם אחר - הסוסים נשארים בחוץ

לצאת מפסח גם שבע וגם מרוצה זו אינה משימה קלה. אבל הטריו שיפודים שמציעה מסעדת הבוקרים בקיבוץ מרום גולן עשה את העבודה. למרות שהיה מדובר ביום שישי של חול המועד, היה יחסית לחוץ. הזמנתם מקום? שאלו אותנו בכניסה, השבנו בשלילה והראנו את ההזמנות שקיבלנו כאורחי המקום.

המקום הפסטורלי נושק לחוות סוסים. הריח הנורא הוציא לי את החשק לאכול. יכולתי לדמיין בפה את טעמו של הסוס המיוזע אחרי רכיבה של המטיילים הרבים הרבים למקום. רק הידיעה שמדובר במסעדה שאך לאחרונה הוכשרה גרמה להתפוגגות המחשבה המזעזעת. כיוצא מושב, הדבר שהכי חסר לי בעיר זה ריח הזבל של הפרות. נשבע לכם. יש בו משהו ממכר שקשה לי להסביר, גם לא למשפחה שלי שעדיין לא הצליחה להתרגל. אבל ריח של סוסים זה גדול עלי. ואולי צריך להתרגל.

אבל איך שנכנסתי למסעדת הבוקרים, אבד כל זכר מהריח. את חלל האוויר מילאו ריחות הבשרים. הבוקרים - בפנים, הסוסים - בחוץ, נשקפים מבעד לחלונות השקופים של המסעדה, שעיצוב העץ ניכר בה. המנות שהוגשו לשולחן היו עשויות היטב. העיקרית שבהן הייתה אותו טריו שיפודים העשוי משיפוד אנטרקוט, שיפוד פרגית ושיפוד קבב טלה. בשבילנו הוסיפו עוד סוג בשר ששכחתי שמו.

מה שהכי הקפיץ לי את בלוטות הטעם הייתה צלחת קטנה ועליה תרמילי אפונה מוקפצת בשמן זית, שום ורוזמרין. הייתה זו האפונה הכי טעימה מאז אותה אפונה שאכלתי בבית של סבתא כשהייתי ילד. בביתה שבמושב גידלה את שיחי האפונים על-יד הבית והייתה מבשלת אותם בתוך פח מתכת. לשימורי האפונה של היום כמו גם לאלה שבשוק יש טעם תעשייתי או במקרה היותר גרוע של חומרי הדברה. מעניין אם גם סוס היה מבחין בטעם.

תאריך:  09/04/2011   |   עודכן:  09/04/2011

תגובות  [ 0 ] מוצגות [ 0 תפוס כינוי יחודי    כתוב תגובה   לכל התגובות



מגזינים וכתבי עת נוספים ברשת 
תיעוד: וּתְנוּ כָבוד לַתּורָה • אלפי בני תורה בסיום הש"ס המרכזי
01/08/2012  |  02:14  |  כיכר השבת   |   צילומים: פלאש 90
סיוה: הצמיחה בשוק הסמארטפונים עדיין לא מפצה על ...
01/08/2012  |  01:10  |  Chiportal   |  
ממי שואלין בגדים לט"ו באב? ד"ר יחיאל הררי
01/08/2012  |  01:04  |  חב"ד אינפו
ממי שואלין בגדים לט"ו באב?
01/08/2012  |  01:04  |  חב"ד אינפו
היום לפני 393 שנים
01/08/2012  |  01:02  |  סנונית

ראובן לייב
איציק וולף
ציפי לידר
פורומים
אוכל
פנאי
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1 |  NEWS1 |  חדשות |  אקטואליה |  תחקירים |  משפט |  כלכלה |  בריאות |  פנאי |  ספורט |  הייטק |  תיירות |  אנשים |  נדל"ן |  ביטוח |  פרסום |  רכב |  דת  |  מסורת |  תרבות |  צרכנות |  אוכל |  אינטרנט |  מחשבים |  חינוך |  מגזין |  הודעות לעיתונות |  חדשות ברשת |  בלוגרים ברשת |  הודעות ברשת |  אחסון אתרים | בניית אתרים
מועדון + |  אישים |  פירמות |  מגשרים |  מוסדות |  אתרים |  עורכי דין |  רואי חשבון |  כסף |  יועצים |  אדריכלים |  שמאים |  רופאים |  שופטים |  זירת המומחים |  מומלצים