בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
סועדים שאינם בוחלים בקלוריות ושקיבתם עורגת לקולינריה משובחת ימצאו את מבוקשם ב"יועזר בר יין" הוותיקה שביפו, בה מובטח להם שופרא דשופרא. הכל תודות לבעליה הנמרץ, שאול אברון, מסעדן בחסד עליון, המקפיד בבישול על קוצו של יוד
|
ליד השעון [צילום: החברה להגנת הטבע]
|
|
|
|
|
בין מסעדות הגורמה המעטות, שעוד נותרו בארץ הזאת, שמור מקום של כבוד ל"יועזר בר יין", שבסמטת יועזר איש הבירה 2, הסמוכה לכיכר השעון ביפו. מזה 16 שנה משקיעים בעליה, צפורה אסף ושאול אברון, מסעדן ותיק ועתיר-תהילה, את נשמתם בסטנדרטים שאינם אופייניים למסעדנות הישראלית הרווחת והרדודה. המדובר במסעדת-שף, בסגנון של ביסטרו צרפתי-מושחת, שאינו בוחל בקלוריות, אבל שמקפיד על רמת-בישול מן המעלה הראשונה. "יועזר" ממוקמת במערה מרווחת, שקירותיה ספוגים, אומנם, בטחב השנים, אבל שנושמים אבק-היסטוריה. סעדנו בה לברנץ' של סופשבוע, המציע ארוחה מפנקת, בת שלוש מנות ושתייה בתעריפים השווים לכל נפש. מנת הפתיחה כללה סלט תפוחי-אדמה, עיסה של תרד מעורב בחומוס וארטישוק טרי. לידה הוגש לחם הבית ומיץ-תפוזים סחוט וטרי. המנה הייתה לעילא ולעילא והותירה בפינו טעם של עוד, אף שהייתה משביעה למדי. ביד אמן מן העיקריות נדלקנו על נתחי-אנטרקוט, עם ביצי-עין בציר-בקר, שהיו עשויים ביד אמן ממש. ניכרה בהם השראתו הברורה של שאול אברון - שף מעולה בזכות עצמו - על הטבח התורן, שלמד ממנו כהלכה את מלאכת הגורמה הנדרשת. את האקורד האחרון לארוחה הגסטרונומית השלים קינוח נפלא של קרם-קרמל, בנוסח ימים עברו, עם עוגיות פריכות ואספרסו כפול, עשוי כיד המלך. מעטות הן המסעדות הישראליות המצליחות להוציא מתחת ידיהן מעדן מוצק, אוורירי ועתיר-טעמים שכזה. לארוחה הדשנה לשניים שילמנו 285 שקל, כולל תשר של 15% לשרות אדיב ומהיר של מלצריות זריזות. לא נותר לנו אלא להעניק ל"יועזר" את מלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.
|
תאריך:
|
15/01/2012
|
|
|
עודכן:
|
15/01/2012
|
|
ראובן לייב
|
|
האופוריה בה חיו תושבי ברלין (שגם כיום מוצפת בהדוניזם וסיפוק תאוות למיניהן בבארים, בתי קזינו ודיסקוטקים חדשניים) הייתה עדות לשקיעתם המוסרית והסתרת המצב מתחת לשטיח. הפקת המחזמר בקאמרי מגיעה לאחר הצלחות בגירסאות שונות ברחבי העולם, ונכיסתו כאחד מהמחזמרים הטובים ביותר, אם לא הטוב ביותר. הקהל זוכה לצפות בהפקה כה מושקעת, בביצוע כה מעולה ובגירסה כה רעננה עם הדגשים שונים מבעבר, שמחדדים את כל הנקודות - עד שקשה להצביע על גורם אחד להצלחה הפנומנלית.
|
|
|
כ-90 עיתונאים התכנסו בוקר יום שישי (13.1.12), באולם קטן בקומה השנייה של בית ציוני אמריקה, לכנס הפעילים הראשון של "ארגון העיתונאים בישראל". "זהו רגע היסטורי", הכריזה עינת פישביין, אחת ממובילות ההתארגנות, בפתח הכינוס. היא לא אמרה זאת בפתוס, על-אף שהצדק עימה: כשלראשונה זה עשרות שנים מתארגנים עיתונאים משלל כלי תקשורת, כתובה ומשודרת, לאיגוד חדש, זהו אכן "רגע היסטורי". כשאחת ממובילות המהלך היא עובדת שכירה בידיעות אחרונות, הרגע ההיסטורי נטען משמעות יתרה.
|
|
|
מתחם בית הכנסת האשכנזי המרכזי של נצרת-עילית נראה במבט ראשון כמו כל בית כנסת ברחבי הארץ. התבוננות מעמיקה יותר מגלה כמה הבדלים. המקום מאובזר במצלמות אבטחה, והגדר המקיפה את החצר גבוהה בהרבה מהמקובל. "במקום להשקיע בפיתוח, אנחנו נאלצים להשקיע בגדרות גבוהות", נאנח מיקי זנו. "כאילו אנחנו חיים בגטו יהודי בגולה. הכול מגודר ומסוגר".
|
|
|
כל ראשי התאחדות בוני ישראל - השם החדש של התאחדות הקבלנים והבונים – הופיעו השבוע, לבושים חגיגית, לוועידה השנתית של ההתאחדות. כמעט כולם נאמו ודיברו על בעיות וקשיי הענף. איש מהם, חוץ מאחד, לא הזכיר ולו גם ברמז את עסקיו הפרטיים. News1 נותן היום תזכורת על עסקיהם ביום-יום. וזאת לדעת, כי תקנון ההתאחדות קובע, שרק קבלן פעיל יכול לכהן כבעל תפקיד.
|
|
|
עם העלייה בתוחלת חיים והשאיפה לאיכות חיים נאותה ולמימוש עצמי, מסתמנת בשנים האחרונות תופעה הולכת ומתפתחת של גירושין בגיל הזהב, שאינם עוד בגדר נחלת הצעירים בלבד.
|
|
|
|