|
"דרבי בר דגים". תפריט ישן ואהוב
|
|
|
|
|
גם חילופי הדורות בבעלותה של מסעדת "דרבי בר דגים", שבקניון ארנה בהרצליה, לא שינו במאום את התפריט הישן והאהוב, המככב בה כבר עשר שנים. מסתבר שגם בחלוף הזמן הארוך הזה לא נס ליחה של הקולינריה השמרנית הזו בעיני סועדיה הרבים, הנוטרים לה אמונים והופכים אותה בכך להצלחה קולינרית.
ואכן, "דרבי בר", הבוהקת בניקיונה, זכאית בהחלט לטפוח לעצמה על השכם בזכות תפריט מוערך כל כך, שדגת הים הטרייה היא הדומיננטית שבו. לצידה מככב, בהצלחה לא-מבוטלת, מבחר גדול של סלטים טריים, המוגשים כמנה ראשונה, על חשבון המנה העיקרית, כשאל אלה מתלווים שני סוגי לחם הנאפים במקום.
אופן הכנת הדגה מבוצע ב"דרבי בר" בשלושה אופנים: בתנור של אדים, בגריל, או בשמן עמוק. פרט לדגה ולפירות הים מציעה המסעדה גם מנות בשריות ופסטות, עם מבחר קינוחים.
עמידה במבחן
כותב שורות אלה, שאיננו חסיד של דגת הים, בחר בשיפודי פרגיות כמנה עיקרית, שאליהם התווספו תפודים אפויים וצלוחיות קטנות של 12 סוגי סלטים מירקות הגינה. השיפודים היו עסיסיים ועשויים כהלכה, במידת מדיום, וגם התפודים עמדו בהחלט במבחן הקולינרי. בת הזוג הלכה על פילה דניס, שהיה לדבריה לעילא ולעילא. על הסלטים אין מה לדבר. הם היו נופת הצופים של הארוחה.
לקינוח הזמנו עוגת קדאיף, כמיטב המסורת של "דרבי בר", שהורכבה משתי שכבות עוטות קרם פטיסייר, שנימוחו בפה. קפה שחור ומהביל, עם סודה תוססת, ליוו את הארוחה שלנו ושברו את צימאוננו.
על הסעודה לשניים שילמנו 245 שקל, כולל תשר של 15% לשרות מעולה - סכום סביר וראוי בהחלט למה שאכלנו. גם אחרי שסיימנו לאכול המשכנו להתבשם עוד שעה ארוכה מנופו המרהיב של מעגן היאכטות במרינה הנשקף היטב מן המסעדה.