הגיע הזמן שהרגולטור יבדוק לא רק את המפעלים והיצרנים, אלא את שווקי האוכל ואת ירידי האוכל, אשר כה נפוצים במחוזותינו בעיקר בסופי שבוע.
האם האוכל, אשר נמצא בקניונים, בשווקי האוכל ובמרכזים המסחריים, אכן נקי מחיידקים? האם הוא הובל בתנאי קירור נאותים? האם שאריות האוכל של יום ששי נמכרים בירידים של שבת?
האם האוכל בושל במטבחים מאושרים?
הגיע הזמן שמשרד הבריאות אכן יקים גופי פיקוח עם שיניים ובעיקר עם נוכחות ולא ביקורים מקריים אחת לכמה שנים, ינפיק לגופים המוכרים מזון תעודה המאשרת הגוף זה נמצא בפיקוח משרד הבריאות ולא רק תעודת כשרות אשר "מאשרת תשלום" לרבנות ואו למוסדותיה הרבים.
מטרת מזכר זה הוא להקדים "תרופה" לכאב הבטן ולשלשול במקרה הטוב ואו חלילה למקרים חמורים מזה ולא לגרום בהלה מיותרת.