|   15:07:40
  |   תגובות
  |    |  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרצית לדעת על שירותי אינסטלציה
כתיבת המומחים
בית חולים לניאדו בנתניה - המרכז הרפואי המוביל בשרון

כיצד לבצע כבישת בשר בבית

24/02/2003  |     |   מאמרים   |   תגובות
 קישורים
  מועצת הבשר

הבשר הוא אחד ממרכיבי המזון העיקריים, בתור ספק חשוב של חלבון ומינרלים. רכות הבשר לאחר הבישול מוכתבת על-ידי איכות השריר. השרירים מורכבים מסיבים בקוטר שבין 0.2 ל-1.2 מ"מ ובאורך שעד 5 ס"מ, ואפשר להתייחס לסיב כזה כלצינור המכיל נוזלים (חלבון, שומן מוחלב, מינרלים, ויטמינים ותרכובות אחרות).

הסיבים מוחזקים יחדיו בצרור על-ידי רקמת חיבור. ברקמת החיבור נמצאים שני סוגי חלבון: קולאגן (collagen) ואלסטין (elastin).
בזמן הבישול במים, הרי נוסף לשינויים אחרים בבשר הופך הקולאגן לג'לטין והשריר מתרכך. האלסטין, לעומתו, אינו משתנה, ואותו יכולים "לשבור" על-ידי "הכאת" הבשר (כגון בהכנת כתיתה - שניצל). שוני זה בין רקמות החיבור מעניק לבשר את המרקם הרצוי: לא רך מדי ולא קשה מדי.

אפשרות נוספת לריכוך בשר היא שימוש ב"מרכך בשר" מסחרי. חומר זה מכיל אנזים המסוגל לפרק חלבונים. האנזים הוא פפאין. המופק מפרי הפפאיה, ונוסף לו מכיל מרכך הבשר חומר מילוי, בדרך כלל מלח בישול. מרכך הבשר פועל על שני חלבוני רקמת החיבור - קולאגן ואלסטין. לכן חייב השימוש בו להיות מבוקר, פן יהיה הבשר רך מדי.

אופן אחר לריכוך בשר היא כבישה בתחמיץ (מרינדה). תהליך הכבישה מבוסס על העובדה שנוכחות חומצות בזמן הבישול מזרזת את תהליך הפיכת הקולאגן לג'לטין (האלסטין אינו מושפע). אפשר אפוא לגרום את ריכוך הבשר על-ידי שרייה בתחמיץ, שהוא תערובת חומצית של יין, חומץ, שמן ותבלינים, למשך כמה שעות או ימים. היתרון של כבישה לעומת כל תהליך ריכוך אחר הוא הטעם הטוב שהיא מעניקה לבשר, בנוסף לרכות ומרקם מעולים. זהו אולי התהליך היחידי במדעי הבישול המסוגל להפוך חומר גלם מאיכות ממוצעת למאכל מעולה.

בשר שעבר טיפול בתחמיץ יכול, בהמשך, להיות מבושל (התחמיץ עשוי להיות חלק מנוזל הבישול), מטוגן (בשמן עמוק), עשוי על פחמים או אפוי.

אין תחמיץ ללא שמן. העדר שמן בתחמיץ יגרום את התייבשות הבשר. הסוג המומלץ לצורך זה הוא שמן זית. המתכון הפשוט ביותר לתחמיץ מורכב מחלקים שווי של יין ורמוט יבש ושמן, בתוספת תבלינים טחונים היטב. היין חייב להיות "יבש" או "חצי יבש". אין להשתמש ב"יין לקידוש". שריית הבשר בתחמיץ נעשית במקרר. בסיום הטיפול אין צורך לייבש את הבשר מן התחמיץ. משך השרייה נע בין שעתיים (לחלקם קטנים של עוף או דגים) עד ל-48 שעות (לבשר בקר), והוא נקבע בעיקר לפי טעם אישי.

להלן - תחמיצים לשריית בשר מסוגים שונים.

תחמיצים לשישליק מבשר בקר

1. כוס שמן, 1/3 כוס מיץ לימון, 2 שיני שום מרוסקות, כפית מלח וכפית פלפל שחור.
2. 2/3 כוס יין אדום יבש, ½ כוס שמן, 2 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום מרוסקות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כף שבת (שמיר) קצוץ.

תחמיץ לבשר עוף (Teriaki)

½ ספל רוטב סויה, ½ ספל שמן, ¼ ספל יין לבן יבש, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות שורש ג'ינג'ר מגורר, כף גרידת קליפת תפוזים.

תחמיצים לדגים

1. 6 כפות שמן, כף מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, כפית בצל יבש, כפית מלח, כפית פלפל שחור.
2. כוס יין לבן יבש, כוס שמן, 2 שיני שום כתושות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, ½ כוס פטרוסלינון קצוץ.

תאריך:  24/02/2003   |   עודכן:  24/02/2003
עוזי מרין, יובל רוזנטל
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מפלגת העבודה, היא כעלמה שמכריזה כבל עם ועדה כי אינה מעוניינת בפלוני. אולם לאחר שזה חודל מחיזוריו, מיד מקוננת על זניחתה לטובת אחרת. ואני חשבתי שהשיר "כשאת אומרת לא, למה את מתכוונת", הוצא מגבולות הפולטיקלי-קורקט.
24/02/2003  |  עמיחי בורשטיין  |   מאמרים
הביטוי הידוע של הביורוקרטים למיניהם: "תמיד עשינו את זה כך", מקבל משמעות מיוחדת כאשר אנו מגלים שבארה"ב (במדינת ישראל ובמרבית מדינות העולם), המירווח הסטנדרטי שבין מסילת ברזל אחת לשניה הוא: 140 סנטימטר... מידה משונה ומוזרה - ונשאלת השאלה: למה דווקא 140 ס"מ?
24/02/2003  |  תרגום: יהודה דרורי  |   מאמרים
באתר האינטרנט "אל-נדאא" המיוחס לארגון אל-קאיעדה ובכמה אתרי אינטרנט איסלמיים נוספים [1] , התפרסמה דרשה שנשא מנהיג אל-קאיעדה, אוסאמה בן-לאדן, ביום הראשון של חג הקורבן. עוד טרם פרסומה, זכתה הדרשה בתקשורת לכינוי "צוואתו של בן לאדן". חלקים מן הדרשה, פורסמו בידיעה הראשית של היומון הסעודי בשפה הערבית היוצא לאור בלונדון, "אל-חיאת"[2] , אך מידיעה זו הושמטו כל הקטעים הנוגעים לערב הסעודית, כמו גם התקפותיו של בן לאדן על המשטרים הערביים.
24/02/2003  |  מכון ממר"י  |   מאמרים
תעשיית הטכנולוגיה המתקדמת הפציעה לעולם כסביבה ארגונית חדשנית ופתוחה, הצופנת בחובה הבטחה עתידית עצומה לנשים: תעשיה המבוססת על החשיבה וההשכלה (במקום על הכוח הפיזי), המקנה תנאי עבודה ותגמולים גבוהים בתמורה ליכולת שיכלית, יצירתיות ותחכום, והמאפשרת סביבת עבודה גמישה ושיוויונית. חלומה של כל אישה שאפתנית, המאפשר לה לגדל משפחה וילדים ועדיין לצמוח בתחום הקריירה? - לא כל כך מהר!!
23/02/2003  |  ד"ר מירה חניק  |   מאמרים
אני פונה בזאת לחברי הכנסת ה-16 שמודאגים מעליית האנטישמיות בעולם, לפעול ולחוקק חוק אשר יתן למדינת ישראל, כמגינת היהודים ברחבי תבל, את הסמכות והכח לפעול נגד הסתה אנטישמית ואלימות נגד יהודים בגין היותם יהודים. אני מניח לפניך חבר-כנסת הצעת חוק מוכנה, החתם חכי"ם אחרים ופעל להעברת החוק. זכור - לא רק לבלגיה מותר לחוקק חוקים בעלי השלכה בין-לאומית..
23/02/2003  |  יהודה דרורי  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
עידן יוסף
עידן יוסף
חדשות 12 נתנו במה מוגזמת למחאה נגד הממשלה, תוך פגיעה בטקס הדלקת המשואות הממלכתי במסך מפוצל לעצרת כיבוי המשואות    בתאגיד פתחו שידור ב"כאן דיגיטל" לעצרת המחאה בשוני ובקול ישראל נמנעו...
דן מרגלית
דן מרגלית
במשפחתי קיימת מחלוקת. יש השואפים לראות את היריבה משחקת בימי שישי במגרשים שלעתים יש בהם יותר חול מאשר דשא, ויש האומרים כי מוטב ששחקני הפועל יישארו בליגה הגבוהה עימנו, וכך נזכה בכל ע...
רון בריימן
רון בריימן
"ידידתנו הגדולה" עושה זאת שוב. שוב היא גוזלת ממדינת ישראל ומעם ישראל את הניצחון על אויב תוקפני. כך היא נהגה ונוהגת בכל מלחמות ישראל ב-76 שנות "עצמאותנו"(?). שוב היא נוהגת בישראל כפ...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il