ידע הבשרים הארגנטינאי כבר הפך לשם-דבר בעולם הקולינריה, ומן הסתם אין לו אח ורע עלי אדמות. ניסיונות החיקוי העלובים של היידע הזה, שנעשו בעבר בארץ, אפילו בידי שפים ארגנטינאים, לא צלחו, מהסיבה הפשוטה: הבשר הישראלי, שבו השתמשו, ואורח-בישולו, לא עמדו ברמה הארגנטינאית המקובלת.
ניסיון מוצלח ראשון, מן הסתם, להתגבר על הבעיה הקולינרית הזו בארץ שלנו נעשה באחרונה בידיו של שף ארגנטינאי במסעדת-בשרים קטנה, שפתח, לא מכבר, במרכז כפר סבא. השף, אלברטו בן-מאור, בעליה של מסעדת "אסאדו לטינו" (ברחוב טשרניחובסקי 30) עשה מעשה נועז כשהחליט לנהוג לפי הכלל הישן: "אם ההר לא בא אל מוחמד - מוחמד בא אל ההר”. סוד הצלחתו טמון, ללא ספק, בכך שהוא מייבא את הבשר המוגש במסעדתו היישר מארגנטינה הרחוקה ומבשל אותו כדת וכדין, על-פי הכללים הנוקשים הנהוגים במכורתו, ארץ-הבשר-לדוגמא.
אלברטו, שכבר היה בעבר שותף להצלחות קולינריות רבות, הנהיג ב"אסאדו לטינו" מתכוני-בשר ייחודיים מארץ-הולדתו, הוסיף להם מרינדות, שהותאמו לטעם הישראלי הגס יותר, וייצר תפריט מגוון, שכבר זכה למחמאות רבות מאורחי המסעדה - רבים מהם, באורח טבעי, יוצאי דרום-אמריקה.
מהפך במסעדה
אלברטו מבטיח, כי כבר במחצית השנייה של החודש הזה (דצמבר) תהיה המסעדה שלו כולה על טהרת המטבח הארגנטינאי, ללא פשרות, וזאת בעזרתם של שפים נוספים, שעלו מדרום-אמריקה ושהתמחו בהכנתו המיוחדת של הבשר עד להגשתו לצלחת הסועד. כך, למשל, שלא כמו במסעדנות הברזילאית, שבה נוהגים לשרוף את הבשר - יקפידו במסעדה הארגנטינאית ליישן את הבשר ולשמור על צבעו הטבעי, המעודן יותר.
מלבד המנות הראשונות והעיקריות, שהן כבר כיום על טהרת המטבח הארגנטינאי, יוגשו ב"אסאדו לטינו" גם שפע של קינוחים מאותו מטבח מהולל: החל בסלט הפירות המסורתי, דרך ה"פלאן" (קרם קרמל) ועד לתפוח העץ המבושל והדיאטטי, השופע מתיקות טבעית.
הבשר האיכותי של אלברטו נצלה בשיטה ייחודית ואיטית, במשך שש שעות תמימות, והמעניקה לו טעם עסיסי מיוחד. האסאדו, שמשקלו מגיע ל-50 ק"ג (!) נצלה על חרבות-שיפודים, מעל משטחי-עץ, מה שמעניק לו טעם מיוחד במינו. נוסף לאסאדו עצמו ניתן ליהנות משיפודים, קבבים, עופות, נקניקיות ומיגוון בשרים נוספים, כל הבשרים מוגשים בליווי רטבים מיוחדים, כמו הצ'ימיצ'ורי הידוע, המעשירים את טעמם. כייאה למסעדת-בשרים ארגנטינאית לשמה, עוברים כל הבשרים תהליך-יישון מייגע, בשיטה ייחודית, ולאחר מכן הם נצלים צלייה איטית על גריל-פחמים, שיובא במיוחד מארגנטינה. התוצאה: אנטריקוט, נקניקיות-צ'וריסו, צלעות-כבש, סינטה, מיקס-כליות, שקדים, מעיים, אסאדו-כבש, כשהכל נימוח בפה ומעורר חושים נרדמים.
חטוף ואכול
במסעדת "אסאדו לטינו" מגישים את תענוגות הבשרים המיוחדים בשיטת "אכול כפי יכולתך", כנהוג בארגנטינה, בארבע אפשרויות של ארוחות ובמחירים הנעים מ-99 ל-119 שקל לארוחה דשנה, כשלחלופין יש גם ארוחות עסקיות דלות יותר, ל"בטן אנורקסית", במובן הארגנטינאי, במחירים הנעים בין 40 ל-80 שקל בלבד. אנחנו, שהתנסינו בכל השיטות בארגנטינה עצמה, יכולים להמליץ בכל פה על שיטת "אכול כפי יכולתך - למי שכמובן רק יכול.
ההבדל הוא רק בכך שבארגנטינה המדובר במסעדות-ענק, עם שפע בלתי נדלה של אוכל, ובמחירים מגוחכים של 5 דולר (!) לארוחה דשנה.
אל הארוחות המוגשות ב"אסאדו לטינו" מתלווים גם יינות, על טהרת יקבי חבל מנדוסה בארגנטינה. היינות מיושנים בחביות עץ-אלון ומשביחים בכך את טעמם. מחירה של כוס יין נע בין 19 ל-69 שקל - תלוי בזן.
לצידה של המסעדה עומד גם שירות-קיטרינג למיגוון-אירועים מחוץ למסעדה: החל באירוע פרטי וצנוע, המיועד ל-20 אורחים, בבית פרטי, וכלה בקרנבל-בשרים של ממש, המיועד ל-1,000 אורחים בגן-אירועים.