במפת הגסטרונומיה הישראלית תופסות, זה מכבר, המסעדות האיטלקיות את השלב העליון במרומי הסולם הקולינרי. אחת מהן, "אמורה מיו" (רחוב אבן-גבירול 100 בתל אביב), נחשבת, מזה שנים, לכותל המערבי של מטבח ארץ המגף בארץ. הטרטוריה העממית, בהנהלתם האמונה של השף, שלומי סלמון, וזוגתו, סוזאנה, איטלקיה בעצמה, התמחתה במיוחד בהכנת פסטות, פוקאצ'ות ומאפים למיניהם בתנור-אבן, הכל מתוצרת עצמית. השניים היו, אגב, הראשונים שיבאו לארץ את הלזניה והקלצ'ונה.