בגן אורגני קסום ברעננה, בליבו של פרדס נטוש, ממוקמת מסעדת "מקום בלב" (רחוב פרדס משותף 5), למאכלי-גורמה כפריים, תוצרת-בית. היא מעוצבת בדמות יער מכושף, עם פינות אינטימיות, ומסביבן אגם פסטורלי. יש בה דוכני-אבן של פלאפל וגזוז של פעם, בצד מעשנת-ענק, כשברקע נשמע קרקורן של קרפדות, הטובלות במים העכורים בינות לסלעים שמסביב.
היינו ארבעה ותפסנו עמדה מסביב לשולחן מרווח, כשעד להגעת התפריט, צפינו במטבח הטאבון העגלגל והמוסק בעצי-זית. במטבח הזה נרקחים הירקות הגדלים בגן המסעדה והנקטפים מדי בוקר טריים ועסיסיים.
ערב לחיך
הזמנו סטייק-אנטריקוט, במשקל של 330 גרם, ברוטב יין אדום, על מצע של מחית-בטטות במח-עצם. הבשר היה מעט צמיגי, אף שביקשנו אותו בדרגת מדיום. כבדי העוף, לעומת זאת, היו מעולים. הם בושלו ברוטב דומדמנים, עם בצלצלי-שאלוט וקסיס מתקתק, והוגשו על מצע של ירקות מאודים.
גם המבורגר הבית, במשקל של 300 גרם, היה טעים וערב לחיך. הוא שכן בלחמניה ולווה בטוגנים פריכים ובפטריות. התלוו אליו גם רטבים של חרדל, עגבניות ומיונית.
יוצא מהכלל
מן המשקאות לרוויה לגמנו כוס של יין לבן אלזה-שרדונה, גזוז צרפתי מתוק בטעם של תות, ובקבוק סודה גדול של סן פלגרינו.
תמורת הארוחה הדשנה והמשביעה שילמנו 443 שקל והוספנו תשר של 15 אחוז על שירות יוצא מן הכלל. את "מקום בלב", שאליה נחזור בהקדם האפשרי, זיכינו ב-9 נקודות מתוך 10 אפשריות בסולם הקולינרי.