|
[צילום: סופי גורדון/פלאש 90]
|
|
|
|
|
אין ביננו מי שלא מודע לנזקים של הסוכר ולקריאות האזהרה של ארגוני בריאות שונים להורדת כמות צריכת הסוכר. כך מדווחת אליסון אובריי מ-NPR.
אך מנגד, שלא במפתיע, מחקר חדש שמומן על-ידי התעשיה מעורר את השאלה האם ההמלצות התזונתיות היום אכן נכונות ובריאות לנו.
לדברי החוקרים, שסקרו את המחקרים עליהם מתבססות ההמלצות, אומנם יש צורך להגביל את צריכת הסוכר, אך קיימת שאלה חשובה לגבי מידת ההגבלה, עליה אינם מסכימים.
בנוסף, לטענתם, אין כל הוכחות מדעיות להמלצות על הגבלת צריכת הסוכר ל-10% או 5% מצריכת הקלוריות היומית.
מומחים בתחום קראו להתעלם מהמחקר והדגישו את העובדה כי הוא מומן על-ידי התעשיה.