|
בדבש כמות זעירה של אבות מזון [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
הורים מתלבטים לעיתים קרובות בשאלה כיצד להמתיק לילדים את האוכל ולספק להם מזון שעשיר באבות מזון. הסוכר הלבן, בו נעשה שימוש רב במוצרי מאפה, מכיל 387 קלוריות למאה גרם והוא נעדר אבות מזון. מסיבה זו אין הוא מומלץ על-ידי דיאטנים.
בדבש 304 קלוריות למאה גרם וכמות אבות המזון שהוא מכיל זעירה מאוד, והיא כוללת ברזל (5 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת ב-100 גרם של דבש) ונחושת (4 אחוזים).
בסירופ מייפל 261 קלוריות למאה גרם, וכמות זו מכילה מגנז (143 אחוזים מהתצרוכת הימיות המומלצת), אבץ (38 אחוזים), ברזל (15 אחוזים), נחושת (8 אחוזים) וסידן (7 אחוזים).
באגבה 68 קלוריות למאה גרם, וכמות זו כוללת סידן (42 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת), ברזל (15 אחוזים), נחושת (15 אחוזים) ומגנזיום (13 אחוזים).
במולסה 290 קלוריות למאה גרם, וכמות זו כוללת מגנז (67 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת), ברזל (59 אחוזים), מגנזיום (58 אחוזים), נחושת (54 אחוזים), B-6 (חמישים ושניים אחוזים), סלניום (32 אחוזים), אשלגן (31 אחוזים), סידן (20 אחוזים) ו-B-5 (שישה-עשר אחוזים).