|
מה מזמינים? [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
המחירים בתפריט יקרים להחריד, הקישוט על הסלט ללא רבב והאוכל טעים ביותר. ולמרות זאת, אתם יכולים למצוא את עצמכם מבלים על הספה בבית שעות מאוחר יותר עם כאבי בטן נוראים.
מיליוני מקרים של הרעלת מזון מתרחשים בכל שנה ורובם... הרחק מהבית.
תפריט יקר לא מבטיח היגיינה נאותה במסעדה, וחשוב לזכור זאת, והמקור הכי תמים, מסתבר, היא דווקא כוס המים התמימה שאתם עומדים ללגום. משוכנעים שאין משהו מרענן יותר מקנקן מים עם קרח ולימון בפנים? היזהרו - מעבר לקרח וללימון הקנקן מכיל מספר עצום של חיידקים.
בכ-70% מהלימונים הנמצאים במשקאות המוגשים במסעדות ניתן לזהות סימנים לצמיחת חיידקים. כך על בסיס מחקר שפורסם בכתב העת Environmental Health. החיידקים כוללים חיידקים צואתיים ואי-קולי (שעלולים לגרום להרעלת מזון רצינית) וכן את פטריית השמרים קנדידה (הגורמת לפטרת הפה).
הסיבה לכך היא שהשפים לא נוהגים להשתמש בכפפות ברוב הפעילויות הקולינריות שהם מבצעים, כולל חיתוך לימונים. והלימונים אינם מקולפים או מבושלים, כך שאין למעשה מה שיחסל את החיידקים שעליהם.
מעבר לכך, הקנקנים לא נשטפים לאורך היום, למרות שהם משמשים אנשים רבים - ומים עומדים הם בית נפלא לחיידקים ולפרזיטים.
גם הקרח עלול להכיל כמות לא מבוטלת של חיידקים. בדיקות שנעשו בארצות הברית הראו כי קוביות קרח בסניפי מקדונלד, בורגר קינג, KFC, סטארבקס ועוד מספר רשתות הכילו כמות חיידקים גדולה יותר מבזו שנמצאה במים של אסלת השירותים.
הסיבה לכך שאת אסלת השירותים מנקים לפעמים בעוד שמכונות הקרח יכולות להשאר שנים ללא שמנקים אותן, משום שרוב האנשים מאמינים שהן קרות מדי בכדי שחיידקים יוכלו לשרוד בהן. למעשה, הקרח משמר את רוב האורגניזמים - כולל אי-קולי.
מסקנה - אם אתם בדרך לאכול בחוץ, העדיפו בקבוקי מים במקום קנקן מים, וותרו על הקרח והלימון.