|
המבורגר מן הצומח. הבשר אינו בשרי, הגבינה אינה חלבית
|
|
|
|
|
טבעונים המגיעים לבתי קפה נאלצים להסתפק בתפריט חסר ודל. ברשת בתי הקפה גרג זיהו את החסר ולטובת ציבור זה ההולך ומתרחב השיקו בסניף דיזנגוף סנטר תפריט טבעוני מלא. למרות שמדובר בבית קפה, מדובר בתפריט מורחב ועשיר יותר מאשר זה המוגש במסעדות טבעוניות, שכולל מגוון של יותר מ-50 מנות שונות.
כנהוג בתפריט הטבעוני, הוא אינו כולל חלב וביצים. במנות יש גם "שווארמה" והמבורגר", אך אלה עשויים מתחליפי בשר, וכדי להכינם משתמש השף נדב מרום בעדשים, בסויה, בבוטנים, בשקדים ובמוצרים אחרים מן הצומח.
למרות שכדי להכין כזה תפריט, דרושים חומרי גלם יקרים יותר מתחייבים בגרג כי הדבר לא ישפיע על מחירי המנות, ומודים כי יחסית ליתר סניפי הרשת יהיה זה סניף פחות רווחי. מהלך זה מצטרף למגמה שהחלה לפני כשנה, אז השיקה הרשת בכ-100 מסניפיה תפריט טבעוני הכולל כ-22 מנות וקינוחים.
הזכיין של הסניף, איתי גולדשטיין, הוא טבעוני בעצמו. בתפריט שהוא מגיש יש מנות נטולות גלוטן. יתרה מכך, כ-50% מהמנות (כולל הפסטות) נטולות גלוטן. על הרכבת התפריט המורכב, תוך ניסויים שלו בכל מיני ורסיות, עמלו אנשי הסניף במשך כחצי שנה.
הסניף הטבעוני מגיש מנות בסגנונות מטבחים שונים: איטלקי, אסייתי, אמריקני, בלקני, שוויצרי, מקסיקני, ספרדי וכמובן-ישראלי. מנכ"ל גרג יאיר מלכה ציין כי הביקוש לאוכל טבעוני אף גובר על הביקוש לאוכל צמחוני. לדבריו, "בשונה מערים אחרות בישראל, מובילה תל אביב את הביקוש לאוכל טבעוני, ולכן החלטנו להשיק את התפריט המגוון בסניף מרכזי כמו דיזנגוף סנטר".
לפי סקר מכון פאנלס, 8% מהישראלים צמחונים ו-5% טבעונים. הווי אומר, כמיליון איש הנמנעים מאכילת בעלי-חיים. 23% הצהירו כי הפחיתו את צריכת הבשר. בתל אביב לבדה יש כ-70 אלף טבעונים.