|
עושה להם תיאבון [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
גברים עם רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון - ההורמון שלעתים קרובות קשור להתנהגות של נטילת סיכונים ולחשק מיני גדול יותר בגברים - נוטים לאהוב מאכלים חריפים. כך קובע מחקר צרפתי שפורסם בכתב העת Physiology and Behavior.
במסגרת המחקר, שפורסם תחת השם "Some Like it Hot", ובוצע על-ידי חוקרים מאוניברסיטת גרנובל-אלפס שבצרפת, 114 גברים בני 44-18 ישבו לאכול מחית תפוחי אדמה עם רוטב פלפל חריף ומלח. החוקרים זיהו קשר ברור בין שימוש ברוטב החריף לרמות גבוהות של טסטוסטרון שנמצאו ברוק של הגברים. במילים אחרות, גברים עם רמות טסטוסטרון גבוהות יותר נטו לתבל את המזון שלהם בכמות רבה יותר מהרוטב החריף.
כמות הקפסאיצין - המרכיב בצ'ילי הגורם לטעמו החריף - שגברים אהבו, נמצאה קשורה לדומיננטיות חברתית, לאגרסביביות ולהתנהגות של תעוזה, כתבו החוקרים. לעומת זאת, רמות נמוכות של טסטוסטרון נמצאו קשורות בעייפות ובמצב רוח דכאוני.
למרות שהקשר בין הרוטב החריף היה ברור, המנגנון העומד מאחוריו עדיין לא ברור. טווח רחב של גורמים גנטייים, פיסיולוגיים, פסיכולוגיים וחברתיים משפיעים על הקשר ועל צריכת מזונות המכילים קפסאיצין, הדגישו עורכי המחקר.