היום מצוין "יום הקרואסון הלאומי" במסגרת ימי האוכל המיוחדים בארה"ב. יום זה מעלה על נס את המאפה הצרפתי המפורסם, המכונה על שם צורת הסהר שלו.
סביר להניח שמדובר במיתוס, אבל האגדה מספרת שהיום לפני 332 שנים, המציאו אותו אופים צרפתים. זה היה כאשר האימפריה הטורקית הטילה מצור על וינה שבאוסטריה. הטורקים עשו כמה ניסיונות להיכנס לעיר בכוח, אבל לא הצליחו, ולכן החליטו לחפור מנהרה. האופים של וינה, שעבדו במחסני המרתף, שמעו את קולות החפירה והזעיקו את הצבא.
האופים קיבלו אות הצטיינות. בחגיגה שערכו, הם אפו את הלחם שלהם בצורת חצי סהר, כמו סמל האימפריה העותמאנית. לאחר הבסת הטורקים, הפך הלחם לעוגייה המתלווה לקפה.
האגדה ממשיכה ואומרת כי יותר ממאה שנים מאוחר יותר, מארי אנטואנט (נסיכה אוסטרית שנישאה ללואי השישה-עשר) הציגה את הבצק לצרפתים שכינו אותו "קרואסון", ונהנו ממנו עם מנה גדושה של חמאה.
התיעוד העתיק ביותר לקרואסון נמצא בספר בישול צרפתי מ-1853. הקרואסון הפך לסוג המאפה המזוהה ביותר עם המטבח הצרפתי. בצרפת הקרואסון נמכר בדרך כלל ללא מלית, ולעיתים עם מלית שקדים או שוקולד. בארצות הברית נהוג למלא אותו בשלל מליות שונות, הכוללות גם גבינה ובשר, ואף לצפות אותו.