עלויות של הכשרת בשר בחו"ל הן חלק בלתי נפרד מעלויות הבשר, ולכן יש להביא אותן בחשבון בעת קביעת המכס שישלמו יבואני הבשר. כך קובע (12.8.15) סגן נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב,
קובי ורדי.
ורדי דחה את ערעורן של ארבע יבואניות בשר כבש מצ'ילה, דחיית עתירתן נגד דרישת המכס שישלמו 1.3 מיליון שקל נוספים בגין עלויות ההכשרה. ייבוא בשר מחויב במכס של 50%, כך ששאלת עלויות ההכשרה היא בעלת משמעות כספית ניכרת.
לדברי ורדי, "המשמעות המעשית לטענת המערערות היא שהמחיר של בשר הכבש וכן הפעולות המבוצעות על-ידי עובדי המפעל, עבורן שילמו המערערות למוכר הטובין, ימוסו, ואילו העלויות הכרוכות בהכשרת הבשר (או ליתר דיוק - חלק מהעלויות הכרוכות בהכשרת הבשר) לא ימוסו. אין בעיני יסוד והיגיון להבחנה בין העלויות השונות הכרוכות באותו הליך ייצור בשל זהות הגורם אליו משולמים התשלומים".
ורדי מוסיף: "מלכתחילה הבשר המיובא הוא בשר כבש כשר, ובנוסף - תהליך הייצור מלווה מתחילתו ולכל אורכו בצוות מטעם הרבנות, שמבצע את פעולת השחיטה, ההשגחה וכן פעולות נוספות, ומכאן ברי כי צוות השחיטה (הן השוחטים והן המשגיחים) לוקחים חלק פעיל ואינטגרלי בתהליך הייצור". הוא מציין, כי בית המשפט המחוזי מרכז הגיע למסקנה זהה בעתירה נפרדת שהגישו יבואנים אחרים.
עוד דחה ורדי את טענת היבואניות, לפיו יש לפטור אותן מהתשלום משום שלא ידעו עליו מראש והן מכרו את הבשר
בתום לב במחיר שלא גילם את המכס הנוסף. ורדי אומר, כי החברות לא טרחו לברר נקודה זו ואף העלימו במתכוון את עלויות ההכשרה בדיווחיהן על עלויות הבשר.
החברות חויבו בתשלום הוצאות בסך 20,000 שקל. סגן הנשיאה
ישעיהו שנלר הסכים עם ורדי. השופט
חגי ברנר סבר, בדעת מיעוט, שיש לקבל את הערעור, משום שלשיטתו המכס אמור לחול על המחיר ששילם היבואן ליצרן ולא לצדדים שלישיים.