|
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
טיפים לבחירת הסופגניה המושלמת
|
לסופגניה צריך להיות פס לבן באמצע, המעיד כי הסופגניה טוגנה נכון ● הסופגניה צריכה להיות בהירה ● המגש שעליו מונחת הסופגניה לא צריך להיות ספוג שמן
|
הסופגניה צריכה להיות רכה [צילום: סשה פליט]
|
|
|
|
|
סופגניה זה כמו אבטיח טוב או מלון, ואפילו יין טוב. צריך לדעת איך לבחור אותה. להלן טיפים שיעזרו במשימה: - חשיבות הפס הלבן: לסופגניה צריך להיות פס לבן באמצע. פס מעיד כי הסופגניה טוגנה נכון, והתפיחה שלה התבצעה כראוי;
- צבע: הסופגניה צריכה להיות בהירה. סופגניה כהה תהיה בצקית מבפנים, כי זה אומר שהיא קיבלה מכת חום מהשמן, שהטמפרטורה שלו הייתה גבוהה מדי;
- ריח: כן, כן, המומחית שלנו ממליצה להריח את הסופגניה. ריח של שמן שרוף או מחומצן, ניתן לזהות בקלות, ואז כמובן טעמה לא יהיה משובח במיוחד;
- צורה: סופגניה עגולה מעידה כי תהליך הייצור היה מדויק, ושהבצק שממנו נוצרה הסופגניה, לא היה רך מדי או קשה מדי;
- מרקם: הבצק צריך להיות חלק והומוגני. אם הסופגניה עם קמטוטים מעליה, זה אומר שהבצק ספג לחות גבוהה, ולא ייבשו אותו לפני הטיגון;
- הגשה: המגש שעליה מונחת הסופגניה לא צריך להיות ספוג שמן - אם זה כך, זה אומר שהסופגניה ספחה הרבה שמן ושתהליך ההכנה שלה לקוי;
- רכות: הסופגניה צריכה להיות רכה. הרכות מצביעה על בצק אוורירי;
- מילוי: כל אחד וטעמו הוא. קשה לדעת מראש אם המילוי טוב או לא, עד שטועמים.
|
סופגניות בציפוי שוקולד בעיטור מרשמלו וקוקוס
|
|
רכיבים (כ-20 סופגניות): 1 כוס חלב פושר (או מים) 30 גרם שמרים טריים 5 כוסות קמח 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 2/3 כוס סוכר 3 ביצים גדולות 1 כפית תמצית וניל 1/2 כפית שטוחה מלח קליפה מחצי לימון 2 כפות ברנדי רכיבים לציפוי: 1 חבילת שמנת מתוקה 38% 300 גרם שוקולד מריר חבילת מרשמלו קוקוס אופן הכנת הסופגניות: בקערה ממיסים את השמרים ברבע כוס מהחלב. במיקסר שמים את הקמח, סוכר, ביצים, יתרת החלב, תמצית וניל, קליפת הלימון והברנדי, ומערבבים בוו לישה קלות. מוסיפים את השמרים ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כשתי דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר. מורחים על הבצק מעט שמן, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה או עד שמכפיל את נפחו. חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים עיגולים (כל עיגול כ-50 גרם) מניחים על מגש עם נייר אפייה משומן, ומתפיחים כשעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן. בסיר או מחבת עמוקה, מחממים שמן עמוק לחום בינוני כ-170 מעלות. מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן, כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כשתי דקות עד שהסופגניה שחומה. כדאי לבדוק את הסופגניה הראשונה על-ידי חצייתה ולוודא שהיא אכן טוגנה כראוי. במידה ובאמצע הסופגניה יש עדיין בצק, סימן שהשמן חם מדי. אופן הכנת הציפוי: מרתיחים בסיר שמנת. שוברים את השוקולד המריר לקוביות ושמים בקערה. מכבים את האש, מעבירים את השמנת החמה לקערה עם השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים קלות. מצפים את הסופגניות, מעטרים כל סופגניה עם מרשמלו מעל, וקוקוס מסביב.
|
|
|
הכותבת היא שף-קונדיטורית של בונז'ור
|
|
תאריך:
|
17/12/2014
|
|
|
עודכן:
|
17/12/2014
|
|
אסנת רוט
|
טיפים לבחירת הסופגניה המושלמת
|
|
אחרי רגיעה מהחגים האחרונים, מגיע אלינו חג החנוכה ועימו שפע של אירועי הדלקת נרות ואוכל טעים ומטוגן. בכל שולחן חג יככבו הלביבות, מאפי הבצק והסופגניות שנראות מחג לחג טעימות וצבעוניות יותר, בשלל מילויים וגרסאות שונות ומגוונות.
|
|
|
בתודעה הציונית שהתפתחה מהרבע האחרון של המאה ה-19 נתפס חג החנוכה כחג הגאולה הלאומית, והמקבים היו לסמל הגבורה היהודית המתחדשת. מול הדלקת נרות החנוכייה ומוטיב הנס שהיו ביטוי לתפיסה דתית פסיבית, גלותית בלשון זמננו, הועמדה התפיסה האקטיבית שהתגלמה ויוצגה בגבורה ההרואית של הלוחמים החשמונאים.
|
|
|
כל שנה זה מתחיל מחדש וכל שנה אני מחפש את הסופגניות הכי מדליקות, הכי מעניינות, הכי מפתות ובעיקר - הכי טעימות שיש - בעיר הקודש, תל אביב, שתמיד מפתיעה אותי בחידושים שונים. טעמתי כבר את הסופגניות של אורי מ"לחמים" ואני זוכר את עצמי יוצא מהתור פרוע בגדים ומחזיק - כמנצח לאחר קרב מתיש - את המגש ועליו הסופגניות, בשלל צבעים, בשלל מרקמים ובשלל טעמים. טעמתי גם את הסופגניות של "רולדין", עם החידוש מלפני כמה שנים, המזרק - כן כן המזרק - שהיה נעוץ בתוך כל סופגנייה, כדי לאפשר לסועד האולטימטיבי ולסופגנאי המתוחכם להזליף, מתי שבא לו - ברגע האמת - נוזל השוקולד, נוזל פירות היער וגם/או כל נוזל מתקתק אחר, לפי טעמו של כל סופגנאי מתוחכם ומתחכם שהעיר, תל אביב, העניקה ומעניקה לו, משלל חסדיה הקולינאריים.
|
|
|
מאכלים מטוגנים סופגים כמות גדולה של שמן במהלך הטיגון ולכן סופגנייה ממוצעת מכילה 400 קלוריות ולביבה אחת מכילה 200-150 קלוריות העשירו את הלביבות בירקות כמו: קישוא, גזר ודלעת
|
|
|
חג החנוכה הקרב ובא הוא חגיגה של מסורת, מתוקים ומשפחה. כמו בכל שנה, רבות מדובר על הסכנות הקולינאריות האורבות לנו, ובראשן הסופגנייה המושחתת - אך בכדי שזו תישאר דאגתנו היחידה, המוסד לבטיחות ולגהות מציג לציבור כמה כללי בטיחות פשוטים, אשר אימוצם יותיר את החג מתוק ושמח וימנע אסונות מיותרים:
|
|
|
|
|
|
מנחם רהט
כבר יש חרדים מתפכחים אשר מודים בפה מלא שטענות כמו ערך לימוד התורה, תורה מגנא ומצלא, החשש מחילון בצבא וכדומה, אינן מוסריות ומנוגדות לדעת גדולי הדור הקודם, שחייבו גיוסו של כל מי שאינ...
|
|
|
עידן יוסף
החופשי חודשי ב-42 שקל ש"מוכרת" שרת התחבורה לתושבי אילת ייטיב רק עם מי שיסכים להיות "כלוא" בתוך העיר בפועל, אילתי שירצה להגיע לעיר אחרת בארץ יידרש לשלם 305 ש"ח - יותר מפי 2.7 מאשר...
|
|
|
איתמר לוין
הממשלה של בנימין נתניהו, שכבר 14 חודשים יורקת בפרצוף של כל מי שאיננו שייך למחנה שלה, עושה זאת כעת ביתר שאת בכל כיוון אפשרי - ומעמידה את המדינה בסכנה קיומית
|
|
|
ד"ר יעקב סוקול
הצורה שבה זוכרים אירוע נקבעת על-פי התמונה העיקרית שלו שצרובה במוחנו לכן, החלטת הממשלה על קביעת יום הזיכרון למלחמת חרבות ברזל ביום שבו פרצה מתקפת הטרור מחליטה שבעצם כבר הפסדנו
|
|
|
יעקב אחימאיר
בנתב"ג חונה המטוס שתוכנן במקור לטיסות הנשיא או ראש הממשלה, אבל המטוס "כנף מציון" מושבת מדוע לא יוכשר מטוס זה לטיסותיהם של הבכירים לארה"ב?
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|