|   15:07:40
דלג
  מגזין אוונגרד  
המרכז הבינתחומי הרצליה
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
ניכיון שיקים - יתרונות וחסרונות
קבוצת ירדן
כיצד להכין בבית שייקים מיין

רואה החשבון של המחר

השערוריות החשבונאיות של השנה האחרונה, שלוו בתיקונים מאסיביים של דוחות כספיים, מעלות את החשיבות של חשיבה מורכבת וביקורתית הנדרשת מצד רואה החשבון כיום
22/12/2014  |   מגזין אוונגרד   |   כתבות   |   אוונגרד   |   תגובות
המקצוע משתנה [צילום אילוסטרציה: AP]

רו"ח שלומי שוב [צילום: גדי דגון]

בלי ניירות
"הביקורת המסורתית, שהייתה ביקורת באמצעות ניירות עבודה, הולכת להשתנות כליל. אם נסתכל עליה בראייה של עשר שנים קדימה, ואפילו יותר, היא לא תהיה כזאת. אין למעשה ניירות"

בשנה האחרונה אנו עדים למקרים שבהם התגלו טעויות קרדינליות בדוחות הכספיים של חברות ציבוריות בישראל שהגיעו לכדי מחיקה של חלק ניכר מההון העצמי של החברות ואף הפיכתו מחיובי לשלילי. "רואה החשבון היום כבר לא יכול להסתתר מאחורי נוסחאות וכללים", מסביר רו"ח שלומי שוב, ראש התוכנית בחשבונאות וסגן דיקן בית ספר אריסון למנהל עסקים במרכז הבינתחומי הרצליה. "זה לא ה-Typecast שהיה בעבר של הפקיד האפור והמרובע ששואלים אותו שאלות והוא פותח את הספר עב הכרס ועונה לפי הכתוב. זה לגמרי משהו אחר. אם בעבר רואה החשבון היה פקיד משודרג, היום הוא איש עסקים לכל דבר ועניין בעל אוריינטציה טכנולוגית. אני חושב שלא רק שרואה החשבון של המחר יהיה דומיננטי הרבה יותר מאשר רואה החשבון הנוכחי, אלא גם תכונות האופי והכלים שנדרשים ממנו הם אחרים לחלוטין מאלו שנדרשו מרואה חשבון בעבר. מי שלמד את המקצוע בעבר, לא צריך להיות זה שלומד אותו היום ולהפך".

"תוכנית לימודים מודרנית בחשבונאות חייבת לשים דגש מיוחד על הבנה ופיתוח חשיבה במטרה לחנך את הסטודנטים החדשים, רואי החשבון של המחר, על בסיס עקרונות אלה. המטרה היא להקנות לבוגרי התואר כלים של חשיבה עסקית וביקורתית ולהקנות להם יכולת התמודדות עם השינויים התכופים בעולם העסקי", אומר רו"ח שוב.

שינוי משמעותי נוסף עליו מצביע רו"ח שוב טמון במגמות הטכנולוגיות המתפתחות, אשר משפיעות על תחומים רבים, ובפרט על תחום העסקים. "אני חושב שהביקורת המסורתית, שהייתה ביקורת באמצעות ניירות עבודה, הולכת להשתנות כליל. אם נסתכל עליה בראייה של עשר שנים קדימה, ואפילו יותר, היא לא תהיה כזאת. אין למעשה ניירות. העולם כיום הוא עולם של מערכות מידע, ורואה החשבון של המחר צריך להתמצא באותן מערכות. מי שמסוגל להתאים את עצמו לשינוי ומי שתכונות האופי שלו מתאימות לעמוד בשינויים האלה, יכול להמריא עם המקצוע הזה", מסביר רו"ח שוב. בשל החשיבות הרבה של ידע טכנולוגי לבוגרי חשבונאות, התוכנית בחשבונאות בבינתחומי מאפשרת לסטודנטים במסלול תואר ראשון במנהל עסקים חשבונאות להתמחות בטכנולוגיות מידע לחשבונאים.


"המקצוע לא נכחד"


רו"ח עמית הראל, בוגר התוכנית בחשבונאות בבינתחומי ומנהל תחום החדשנות והעוזר אישי של היו"ר ומנהל העסקים הראשי בפירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte, מוצא את התקדמות הטכנולוגיה כמי שאחראית לשינויים מרחיקי הלכת בתחום ניהול העסקים בכלל והחשבונאות בפרט. "אנחנו רואים בשנים האחרונות תמורות טכנולוגיות שמשפיעות על העסקים של הלקוחות שלנו ועל העבודה שלנו במשרדים. המטרה שלנו היא להוביל את הלקוחות שלנו ואותנו לעולם המאופיין בשילוב מנצח בין קדמה טכנולוגית לניסיון עסקי. מצופה כיום מרואה החשבון לשלב בין כמה דיסציפלינות שונות, ולדעת לתת את המשקל לדיסציפלינה הנכונה בזמן הנכון. אם אנחנו מסתכלים קדימה, בעיניי, בעוד מספר שנים, מקומו של רואה החשבון בעולם העסקים יהיה במרכז. כל החלטה עסקית שתתקבל, תתקבל יחד עם רואה החשבון ובעצתו", מציין הראל.

על הטענה כי ייתכן ששינויים אלה יובילו את מקצוע ראיית החשבון להיכחד מן העולם משיב רו"ח שוב: "אני חושב שזה חשש שהוא לא נכון. המקצוע לא נכחד, הוא פשוט משתנה בצורה רצינית. מדבריי שוב ניתן להסיק כי השינוי מצריך מרואה החשבון העתידי לפתח כלים אחרים, נוספים, שבעבר היו פחותים בחשיבותם אם בכלל".

רו"ח שוב מציין כי המפתח להבנת השינויים טמון בדור העתיד של רואי החשבון. "אני חושב שאותם רואי חשבון ותיקים, שלמדו את המקצוע הזה לפני עשר, עשרים ושלושים שנה, קשה להם מאוד לייצר את השינוי הזה. קל הרבה יותר לייצר את השינוי הזה עם הדור הצעיר ולחנך אותו לכיוון הזה של רואה החשבון החדש. ככל שהדור הצעיר ישתלב במערכות, המקצוע למעשה יתיישר לכיוון הזה. כלומר, המקצוע ממש לא נכחד אבל הוא משתנה בצורה משמעותית".

מסתמן כי בחירותיו של אדם צעיר לגבי המקצוע והמקום בו הוא רוצה ללמוד הן קריטיות יותר מבעבר. רו"ח הראל מוסיף כי "רואה החשבון העתידי שלא ישכיל ללמוד את הכלים החדשים האלה, ככל הנראה ימצא עצמו ללא מקום בפירמות המובילות. אולי העצה הכי טובה שאני יכול לתת למי שחושב ללמוד ראיית חשבון, ואיפה ללמוד זאת, היא למצוא את המוסד האקדמי שכבר מכוון למקומות האלה", אומר הראל וממשיך: "כולנו רוצים להיות במקומות הטובים ביותר והמשפיעים ביותר, והיום סט הכלים הדרוש לרואה חשבון הוא סט כלים ייחודי וחדיש שהרבה מוסדות אקדמיים ופירמות עוד לא הגיעו אליו. לכן, אפשר להעריך שגם רואי חשבון שטרם הפנימו את השינויים המתרחשים בסביבה העסקית, לא יצליחו להישאר בפסגה לאורך זמן, כי בסוף הטובים ביותר, יהיו אלה שיצליחו לשלב בין הדיסציפלינות השונות".

רו"ח הראל מספר על חווית הלימודים שלו בבינתחומי הרצליה ואמר: "כבר למעלה משנתיים שאני עובד כרואה חשבון מוסמך ואני נחשף על בסיס יומי להשפעה המשמעותית שיש למוסד האקדמי על רואי החשבון. הכלי שרכשתי במהלך הלימודים בבינתחומי, שמסייע לי יותר מכל, הוא הביקורתיות - היכולת לשאול את השאלות הנכונות ולא לקבל דברים כמובנים מאליהם. אני חושב שמה שמייחד את התוכנית בחשבונאות בבינתחומי היא הקניית הביקורתיות הזו לסטודנטים. הכלי הזה חשוב מכיוון שבסופו של דבר תפקיד רואה החשבון הוא לייעץ להנהלת החברה, לדירקטוריון ולבעלים. רו"ח הראל מספר מניסיונו האישי ומוסיף: "בתוכנית דנים מהיום הראשון על חשיבות השתלבותו של רואה חשבון בעולם העסקים. חבריי ללימודים הצליחו בכך ומיישמים זאת בעבודתם היומיומית. ישנו ייצוג מאוד מכובד של בוגרי התוכנית בפירמות הגדולות ביותר במשק. לדעתי, כשאנחנו נפתח את העיתונים הכלכליים בעוד עשר שנים, שכבת הליבה העסקית של מדינת ישראל, תורכב בחלק לא קטן מבוגרי התוכנית בחשבונאות בבינתחומי הרצליה".

פורסם במקור: אוונגרד - מגזין המרכז הבינתחומי הרצליה
תאריך:  22/12/2014   |   עודכן:  24/12/2014
מערכת אוונגרד
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רואה החשבון של המחר
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שמ
22/12/14 13:29
פורום: אוונגרד כתוב הודעה
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
לפעמים אתה שואל את עצמך, מה גורם לבית קפה אחד להצליח ולבית קפה אחר, להמשיך ולשרוד. השאלה הופכת מהותית וחשובה, לעין ערוך, בייחוד בעיר, תל אביב, שבה נפתחות מסעדות ונסגרות, בקצב מסחרר ובתי קפה נפתחים ונסגרים בה, בקצב עוד יותר מסחרר. זאת באמת שאלת המיליון דולר, שאם הייתי יכול לתת עליה תשובה ברורה, הייתי הופך יועץ לענייני מסעדות ובתי קפה ונוטש את עיסוקי, היומיומי והשוטף כמשורר, סופר, עורך-דין ומרצה. בינתיים, עד שאמצא תשובה חד-משמעית לשאלת מיליון הדולר הנ"ל, אני נאלץ להסתפק וליהנות מהצלחותיהם של אחרים.
22/12/2014  |  עו"ד חיים שטנגר  |   כתבות
את חייה המקצועיים של רחלי מלק-בודה, אני מכירה לא מהיום. בכמה הזדמנויות יצא לי לפגוש אותה באופן אישי, וההתרשמות שלי ממנה הייתה תמיד טובה. אני לא באה לחלק לה ציונים, אלא באמת לסבר את האוזן לפני הכניסה לסיפור האמיתי. אולי חשוב לי להדגיש לאלו שלא מכירים, שלא מדובר בסתם עוד אישה מפורסמת, אלא באמת באדם עם עומק ואינטליגנציה, שבעיניי, לפחות, ראויים להערכה.
22/12/2014  |  שיפי חריטן  |   כתבות
"גרטה והמרוץ לחלל" הוא מחזמר אופראי מלהיב ומרהיב, שופע לחנים מלודיים, קצב וקולות זמרים משובחים. זהו המחזמר הראשון של חג המחזמר שנערך בהיכל התרבות בבת-ים.
22/12/2014  |  חיים נוי  |   כתבות
האם העובדה שאנחנו מדברים בעברית, שפת התנ"ך והתלמוד, שפת התפילות והיצירה היהודית לאורך אלפי שנים, עושה אותנו במובן כלשהו יותר "יהודים"? והרי ניתן לטעון שהשפה אינה אלא כלי, וכי יהדותנו היא עניין של אמונה, ידע, פעולה וזהות. מי שאינו מאמין, או אינו יודע, או אינו פועל כיהודי, או אינו חש יהודי אף כי הוא מדבר עברית, השפה לא תגדיר אותו כיהודי או תקשור אותו ליהדות, ולהפך. על השאלה, ועל הטענה שכנגד, אנסה להשיב כאן.
22/12/2014  |  רוביק רוזנטל  |   כתבות
ממתיקים מלאכותיים אומנם משוּוקים כתחליף סוכר למי שמבקשים להפחית ממשקלם, או לחולי סוכרת, אבל מחקר חדש, שהתפרסם באחרונה בכתב-העת המדעי Nature, מראה כי ייתכן שממתיקים אלה דווקא מגבירים את אי-הסבילות לגלוקוז ואת הסיכוי לחלות בסוכרת מבוגרים ובמרכיבים האחרים של התסמונת המטבולית. ד"ר ערן אלינב, מהמחלקה לאימונולוגיה במכון ויצמן למדע, הוביל את המחקר בשיתוף עם פרופ' ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית. "הצריכה הנרחבת של ממתיקים מלאכותיים במשקאות ובמאכלים עלולה לגרום השמנת יתר ואפילו תחלואה בסוכרת", אומר ד"ר אלינב.
21/12/2014  |  מכון ויצמן למדע  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
עידן יוסף
עידן יוסף
כ-900 אלף כרטיסי רב-קו עם יתרות בשווי עשרות מיליוני שקלים יופקעו מהציבור ויגיעו לאוצר המדינה    משרד התחבורה טוען שהמצב הנוכחי מקשה עליו טכנולוגית, אך בפועל "תורם" את כספי הנוסעים ל...
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
היהודים היוו רוב בעיר למעלה מ-1,000 שנים מהמאה ה-10 לפנה"ס עד 70 לספירה ומ-1850 עד היום - בסה"כ 1188 שנים
דן מרגלית
דן מרגלית
ביבי הוא הסוכן המדיני היעיל ביותר של אירן אף שאינו עושה זאת במודע ובמתכוון חלילה    הוא הסוכן הפוליטי של טראמפ נגד המפלגה הדמוקרטית במודע
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il