צריכה של בשר אדום ומזונות אחרים העשירים בברזל heme (הם), כמו כבד עופות, ומאכלי ים, מעלה את הסיכון למחלות לב בחולי סוכרת, כך דיווחו חוקרים בעיתון "Diabetes Care".
ייתכן, כתבו החוקרים, כי רצוי להמליץ לחולים עם סוכרת מסוג 2 להגביל צריכה של ברזל heme ובשר אדום.
החוקרים, מבית הספר לבריאות הציבור הארוורד, ציינו כי חריגות בחילוף החומרים של חולי סוכרת עלולה להחמיר את ההשפעות השליליות של עודף ברזל על הלב. עם זאת, ידוע מעט מאד על כך שצריכת ברזל משפיעה גם היא על הסיכון למחלות לב.
כדי לחקור את הנושא, עקבו החוקרים אחר 6,161 נשים שלקחו חלק ב'מחקר לבריאות אחיות מקצועיות', ושדיווחו על אבחון של סוכרת מסוג 2. במהלך תקופת המחקר - משנת 1980 ועד 2000, תיעד צוות החוקרים 550 מקרים חדשים של מחלות לב.
לאחר שנלקחו בחשבון גורמים כמו גיל ומשקל גוף, צריכה מוגברת הן של ברזל heme והן של בשר אדום נמצאה כמעלה את הסיכון למחלות לב. במיוחד, נשים שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של ברזל heme נטו לפתח מחלות לב ב-50% יותר מנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר. הסיכונים היו גבוהים יותר אצל נשים לאחר גיל המעבר.
החוקרים ציינו כי בשל אופי המחקר, הממצאים אינן מוכיחים כי צריכה גבוהה של ברזל heme גורמת למחלות לב, אלא רק כי היא קשורה למחלות.
למרות זאת, הפחתה של צריכת מזונות עשירים בברזל heme עשויה להיות נבונה לחולי סוכרת.