|
מסעדת ג'ויה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
בצוק העיתים נאלצות רבות מהמסעדות בארץ להתמודד עם לא מעט תהפוכות, ובלבד כדי לשרוד בסופו של דבר. אחת שכזאת היא, ללא שום ספק, מסעדת ג'ויה שבהרצליה פיתוח (רחוב שנקר 8), שכבר הספיקה במרוצת-קיומה לעבור חילופי בעלות וניהול, בצד חילופי שפים, רק כדי לעלות על דרך המלך.
עכשיו, כשהגיעה אל חוף-מבטחים, היא כמובן ראויה לכל שבח. התפריט המוצע בה מזכיר לא במעט את זה שהיה בה בימי בראשיתה, ושבצדק הקנה לה כבר אז מוניטין של מסעדה שהצליחה להעפיל לפסגה קולינרית
ואכן, בסיועו של בני אשכנזי, השף הנמרץ העומד בראשה, החזירה לעצמה ג'ויה, במחי יד אחת, את תהילת המטבח הצפון-איטלקי, על מבחר מעדניו, שאותו היא מיטיבה לייצג כאן בארץ, באורח המעורר התפעלות של ממש.
ממש מושלם
הגענו אליה בשניים, בשעת-צהריים, לתפריט העסקי שהוצע לנו בה. פתחנו במרק-עדשים, מעורב בעגבניות, שנחשף כתמהיל אידיאלי ממש. היה זה מרק מעודן וסמיך, שבושל בידיים מאוד אמינות, כשלצידו הוגשה פוגצ'ה פריכה, שהפכה את הספתח למשהו מושלם.
המנות העיקריות היו אף הן על הגובה: צלי של בקר, עם רוטב של יין וניוקי. גם בת הזוג לא קופחה במנתה - טורטליני-ערמונים, שהיו לדוגמה.
החשבון הסתכם ב-175 שקל, והוספנו עליו תשר של 15% לשרות שהיה בהחלט למופת. את ג'ויה בהרצליה זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו, והלוואי שהיא תמשיך להתנהל כך גם להבא.