בפעם הבאה שתלכו למכולת, כדאי אולי שתוסיפו לסל הקניות שלכם פולי סויה שחורים. נראה כי לסוג הכהה של הקטניות יש יתרונות בריאותיים רבים אפילו יותר מאלו של פולי הסויה הצהובים.
מחקר חדש מקוריאה מגלה כי תזונה עשירה בפולי סויה שחורים יכולה לעזור ולשלוט במשקל, למנוע סוכרת, ולהוריד את רמות השומן והכולסטרול.
החוקרים נתנו ל-32 חולדות פולי סויה שחורים ומזונות שומניים. לאחר שבועיים, החולדות שקיבלו 10% מהאנרגיה שלהן מסויה שחורה העלו מחצית מהמשקל שהעלו חולדות שלא קיבלו סויה שחורה כחלק מהתזונה. רמות הכולסטרול הכללי ירדו גם הן ב-25%, ורמות הכולסטרול LDL ('הרע') ירדו ב-60% בקבוצה של הסויה השחורה.
מומחים אומרים כי לפרוטאין שבסויה השפעה על חילוף החומרים של השומן בכבד ורקמות השומן, כשהוא שומר על חומצות השומן ומונע היווצרות כולסטרול. השפעה זו על חילוף החומרים עשויה להסביר את השימוש המסורתי בסויה השחורה לטיפול בסוכרת באזורים רבים באסיה.
הבעיה העיקרית בסוכרת מסוג 2 היא ליקוי בפעולת האינסולין, בעיקר כתוצאה מעודף רקמות שומן בבטן, לכן ירידה במשקל לעיתים קרובות משפרת את השליטה הגליקמית (של גלוקוזה בדם).