אכילת דגים שומניים כמו סלמון תשפר לכם את מצב הרוח. כך מבטיח מחקר חדש מאוניברסיטת פיטסבורג.
מן המחקר עולה כי חומצות שומן אומגה-3 יכולות להשפיע על אזור במוח הקשור למצב הרוח ולהתנהגות.
-
לפורום בריאות מחקר קודם בתחום הראה כי אנשים עם רמות חומצות שומן אומגה-3 נמוכות בדם נוטים להיות יותר פסימיסטים ואימפולסיבים לעומת אנשים עם רמות גבוהות יותר, שהם בדרך כלל יותר רגועים ופחות מדוכאים.
החוקרים רצו לבדוק האם נפח החומר האפור שבמוח קשור לצריכת אומגה-3, במיוחד באזורים של המוח הקשורים למצב הרוח. הם ראיינו 55 משתתפים בריאים ואז השתמשו בסריקות MRI כדי להעריך את נפח החומר האפור. החוקרים גילו כי אלו שצריכת חומצות השומן אומגה-3 שלהם היתה גבוהה, נפח החומר האפור באזורים של המוח הקשורים להתעוררות רגשית היה גם הוא גדול יותר.
לדברי החוקרים למרות שהמחקר מראה כי אומגה-3 עשוייה להשפיע על האזור במוח הקשור למצב הרוח ולהתנהגות, עדיין נדרש מחקר נוסף כדי לקבוע האם אכילת דגים גורמת למעשה לשינויים במוח.