כמה זמן אפשר ליהנות משאריות המזון שבישלנו אתמול?
מומלץ לאכול שאריות אוכל שנשמרו במקרר בתוך ארבעה ימים, כדי להבטיח את בטיחות המזון. אם אתם סבורים כי לא תאכלו אותם במהלך ארבעה ימים אלו, הקפיאו אותם מיד.
כדי להבטיח את בטיחות המזון, קררו מזונות מתכלים במהירות ואל תשאירו אותם יותר משעתיים בטמפרטורת החדר, או יותר משעה אם טמפרטורת החדר מעל 32 מעלות צלזיוס. מזונות המתקללים מהר הם בין היתר בקר, עופות, מוצרי חלב, דגים, ביצים ותבשילים.
לפני שאתם אוכלים שאריות, חממו אותם מחדש לעומק. חממו מחדש שאריות של רטבים ומרקים עד לנקודת הרתיחה. אם אתם משתמשים בתנור כדי לחמם שאריות, כוונו את הטמפרטורה מעל 163 מעלות צלזיוס כדי לוודא שהם מתחממים במהירות. מאחר שחיידקים מתרבים בין רמת טמפרטורה של 40 עד 140, חימום מחדש בדרך של חימום איטי אינו מומלץ.
מזונות לא מבושלים, כמו סלטים קרים או כריכים, יש לאכול או לקרר גם כן במהירות.