עלייה של 25% בשבוע חלה בכמות צריכת התפוחים לקראת ראש השנה וסוכות. כך מסר יו"ר שולחן התפוח במועצת הצמחים. לדברי עמוס לוין, בשבוע רגיל עומדת צריכת כמות התפוחים על 2000 טון, והחל מהשבוע ולאורך כל חגי תשרי הצריכה גדלה ל-3,000 טון תפוח בשבוע.
השנה צפוי יבול של 110 אלף טון תפוחים, מעט פחות מאשר אשתקד. "השנה אנו רואים תפוחים צבעוניים ואיכותיים יותר, וקיים שיפור ביכולת השמירה על איכות התפוח בקירור עקב השתכללות מערכות הקירור ושידרוג חדרי הקירור הקיימים, כך שלאורך השנה יוכלו הצרכנים ליהנות מתפוחים איכותיים השומרים על מרקם מעולה ואיכות תזונתית לאורך כל השנה", אמר לוין.
עונת קטיף התפוחים בגליל ובגולן בשיאה בעונה זו של תחילת ספטמבר. בעשור האחרון הוכפל יבול התפוחים מ-55 אלף טון לשנה לכ-110 אלף טון העונה. הנגזרת של הכפלת היבול מחייבת את הענף להתמודד עם התארגנות חדשה בתחומי הממשק והגידול, הקירור, המיון והשיווק. 80 אלף טון תפוחים מאוחסנים בבתי הקירור בצפון, באוויר מבוקר, אשר מאריך את חיי המדף שלהם ומאפשר שיווק פרי איכותי לאורך השנה לרשתות השיווק עבור הצרכנים.