|
רק בשבועות הראשונים [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
|
נשים המשתמשות בחומצה פולית במהלך החודשים האחרונים של ההריון עלולות להעלות את הסיכון של תינוקן לפתח אסטמה. כך עולה ממחקר אוסטרלי שפורסם לאחרונה.
חומצה פולית, הנמצאת בצורתה הטבעית בירקות בעלי עלים ירוקים, בקטניות ובמספר סוגי אגוזים, מומלצת לעיתים קרובות לנשים המנסות להרות, כדי למנוע מומים עצביים בשבועות הראשונים של ההריון. אך המחקר האוסטרלי גילה כי נשים שהמשיכו לקחת חומצה פולית גם בשלב מאוחר של ההריון היו בסבירות גבוהה פי 30% ללדת ילד שיפתח אסטמה בעתיד.
החוקרים, מאוניברסיטת אדלייד, ציינו כי שיעור ניכר של נשים נוטלות את תוספות החומצה הפולית לאורך כל ההריון, והסיבה לכך היא שאנשים משוכנעים כי הן לגמרי לא מזיקות.
חומצה פולית חשובה ביותר בגלל תפקידה במניעת מומים מולדים עצביים (כמו שדרה שסועה). אך דווקא בגלל החשיבות שלה, ובשל השפעתה הרבה, יש להתייחס אליה גם בזהירות.
בקרב 550 הנשים שלקחו חלק במחקר, אלו שהשתמשו בתוספות חומצה פולית לפני שהרו ולא יותר ממספר שבועות בזמן ההריון, לא היו בסיכון גבוה יותר ללדת תינוק שסבל מאסטמה. לעומת זאת, נשים שהשתמשו בחומצה הפולית במהלך שבוע 16 עד 30 העלו את הסיכון שלהן ללדת ילדים עם אסטמה ב-30% בערך.
ממצאי המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לאפידמיולוגיה.
לדברי החוקרים, הממצאים אינם צריכים לעורר בהלה בקרב נשים הנוטלות חומצה פולית במטרה למנוע מומים מולדים, משום שלא נמצאו ראיות לכך ששימוש מוקדם בהן גורם לאסטמה.
חשוב לציין כי תזונה עשירה בחומצה פולית טבעית אינה מעלה את הסיכון לאסטמה אצל התינוק.