במסגרת אירועי תחרות TerraOlivo 2010, יתקיים ב-28 ביולי, בין השעות 17:15-07:30 במלון ענבל ירושלים כינוס מקצועי, ראשון מסוגו ורמתו - "מהפכת שמן הזית - איכות, קולינריה ובריאות", בניהולו המקצועי של דר' זהר כרם, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, האוניברסיטה העברית. הכינוס, מיועד לקהל המקצועי - מגדלים, משווקים, קניינים של רשתות שיווק, תזונאים ודיאטנים, שפים ומסעדנים וכן עיתונאי מזון. בחלקו הראשון יכלול הכינוס הרצאות מפי מרצים מכל העולם, אשר יציגו לציבור את חזית המהפכה התעשייתית, השיווקית והבריאותית הקשורה בשמן הזית.