|
טו בשבט - חג הפירות היבשים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
שוק הפירות היבשים נאמד בכ-600 מיליון שקלים בשנה. בתקופת ט"ו בשבט חל גידול של כ-300% בצריכת פירות יבשים, ביחס לחודש רגיל בשנה, כך שכ-34% מהמכירות השנתיות של הפירות היבשים מתבצעות במהלך החג - כך מסר הבוקר (16.1.11) ראובן שליסל, יו"ר ענף המזון באיגוד לשכות המסחר, בעלים ומנכ"ל משותף בחברת ליימן שליסל, לרגל ט"ו בשבט שיחול ביום חמישי הקרוב.
שליסל צופה כי המכירות של פירות יבשים לחג יסתכמו בכ-200 מיליון שקלים.
כ-75% ממשקי הבית יקנו פירות יבשים כלשהם לקראת ט"ו בשבט, כאשר הפירות המבוקשים ביותר הם: תמרים, משמשים, שזיפים, צימוקים ותאנים. לדבריו, השנה צפוי גידול של 7-5 אחוזם בקניית פירות יבשים במשקי הבית בישראל.