אכילת עגבניות יכולה לעזור ולהפחית את הסיכון לסרטן, לאוסטאופורוזיס ולמחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם).
מסקנה נוספת ומפתיעה - עגבניות מבושלות או מעובדות מועילות יותר למעשה אפילו מעגבניות טריות.
חוקרים אמריקנים גילו כי מיץ ירקות הוא המקור הטוב ביותר לליקופן התזונתי - נוגד חמצון בעל השפעה עצומה. שלא כמו לפירות ולירקות אחרים - יש לו השפעה גדולה עוד יותר לאחר הבישול. מדענים מהמרכז הלאומי למזון ובטיחות שבאילינוי, דיווחו כי החומר המזין מכיל מנגנונים הגנתיים המסייעים במניעת דלקתיות וקרישי דם.
קשר משמעותי נמצא כבר בין הירק האדום לסיכון נמוך יותר למספר מחלות כמו סרטן הערמונית, מחלות לב ואוסטאופורוזיס.
לדברי החוקרים, מינוף מחקרים בנושא העגבניות ועידוד השימוש במוצרים המבוססים על עגבניות הן אסטרטגיות יעילות שיכולות לתרום להגברת צריכת הירקות, וכך לשיפור דפוסי האכילה הבריאים, ובסופו של דבר לבריאות טובה יותר.
המחקר מדגיש את הקשר בין צריכת עגבניות לסיכון נמוך יותר לסרטן, מחלות לב ומצבים אחרים.
הסקירה פורסמה ב-American Journal of Lifestyle Medicine.